Украйна има нужда от повече време, за да започне така

...
Украйна има нужда от повече време, за да започне така
Коментари Харесай

Зеленски забавя контраофанзивата, иначе ще има много жертви

Украйна има потребност от повече време, с цел да стартира по този начин предстоящата контраатака. Това съобщи президентът на страната Володимир Зеленски, като предизвести, че Киев ще даде извънредно доста жертви при сходна акция. Междувременно, украинските сили обявиха, че са разрушили съветска военна бригада край Бахмут.

Дългочаканата контраатака на Украйна против Русия би трябвало да се забави, с цел да може Киев да получи още помощ от Запада и да се приготвят украинските бойци. Това съобщи президентът Володимир Зеленски. Очакваната контраофанзива се счита за повратна точка във войната, тъй като може да преначертае фронтовите линии.

Според Зеленски, Украйна ще загуби доста хора, в случай че контраофанзивата стартира в този момент. Президентът разказа бойните бригади, някои от които са подготвени от страните от НАТО, като подготвени, само че посочи, че армията към момента се нуждае от някои неща, в това число бронирани транспортни средства, които идват поетапно. Кога и къде тъкмо ще се стартират контрадействията, се пази в безспорна загадка.
Президентът Зеленски неотдавна съобщи, че ще отсрочи контранастъплението. Разбира се, те се нуждаят от повече подготовка, нуждаят се от повече оръжия. Те би трябвало да съберат повече потенциал. И ние сме тези, които би трябвало да го осигурим.
Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика и сигурност

Междувременно, украинските сили обявиха, че са разрушили съветска военна бригада край Бахмут.

Твърдението на подразделението поддържа мненията на Евгени Пригожин, началник на " Вагнер ", който по-рано заяви, че съветска военна част е напуснала позициите си в града. Руските военни са отстъпили с към 2 километра от фронтовата линия в Бахмут след контраатаки, оповестиха от Киев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР