Украйна и Западът успяха да предотвратят ескалация от страна на

...
Украйна и Западът успяха да предотвратят ескалация от страна на
Коментари Харесай

Киев: Ние и Западът предотвратихме ескалация от страна на Русия

Украйна и Западът съумяха да предотвратят ескалация от страна на Русия, съобщи през днешния ден украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба, представен от Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е станало малко откакто бе обявено, че стартира евакуиране на съветски войски от региона на границата с Украйна.

" Заедно с сътрудниците ни успяхме да възпрепятстваме всяка нова ескалация от страна на Русия ", сподели украинският външен министър.

По думите му обаче към момента е прекомерно рано да се установи същинско понижаване на напрежението в рецесията, разтърсваща Европа от края на 2021 година

" Ситуацията остава напрегната, само че под надзор ", регистрира Кулеба ден след посещаване в Киев на немския канцлер Олаф Шолц, който през днешния ден дойде в Москва.

След седмици на напрежение Русия съобщи тази заран, че стартира да изтегля някои военни подразделения, ситуирани покрай границата с Украйна, назад в гарнизоните им.

Западът се опасява от съветска инвазия в Украйна. Русия постоянно е отричала да има сходни планове, само че упорства да получи гаранции за своята сигурност, в това число заричане, че Украйна в никакъв случай няма да стане член на НАТО, отбелязва Агенция Франс Прес.

Западът отхвърли това искане, само че предложи в подмяна договаряния по други тематики като контрола над оръжията, взаимни визити за оглед на инфраструктурни обекти и полемики по съветските паники в региона на сигурността.

Руското министерство на защитата съобщи по-рано през днешния ден, че някои войскови елементи в съветски военни окръзи, намиращи се в съседство с Украйна, се връщат в поделенията си след края на учения.

Военното ведомство сподели, че на разнообразни места в страната не престават да се организират огромни учения, само че някои подразделения от южните и западните военни окръзи са завършили своите извършения и са почнали да се прибират в базите си.

На нови фотоси, направени от спътници, обаче се вижда нараснало равнище на съветска военна интензивност на няколко места покрай Украйна, съобщи Ройтерс, базирайки се на известие на частната компания, снимала изображенията.

Русия е струпала съществени сили северно, източно и южно от Украйна. Тя неведнъж отхвърли, че има намерение да нахлуе в Украйна, само че организира огромни военни учения в Беларус.

Базираната в Съединени американски щати компания " Максар текнолъджис ", която следи скупчването на съветските сили от седмици, заяви през днешния ден, че фотосите от неделя и през вчерашния ден демонстрират забележителна нова активност в Беларус, анексирания Крим и Западна Русия. Тази информация не е доказана пред Ройтерс от самостоятелни източници. " Максар " уточни, че Русия е разположила на предни позиции нови военни елементи, щурмови хеликоптери и самолети, както и изтребители бомбардировачи. На фотосите се вижда и по какъв начин голям брой сухопътни войскови формирования от към този момент съществуващи гарнизони се причисляват към боен ескорт дружно с други бойни подразделения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР