Украйна и Русия приветстват резултатите от мирните преговори в Париж,

...
Украйна и Русия приветстват резултатите от мирните преговори в Париж,
Коментари Харесай

Украйна и Русия доволни от разговорите на Нормандската четворка

Украйна и Русия приветстват резултатите от мирните договаряния в Париж, въпреки че не съумяха да разрешат основни въпроси, които пречат за преустановяване на петгодишния спор в източната част на украинската страна, осведоми АП.
 Нормандската четворка - без пробив за газа и контрола над украинската граница Обновена
Нормандската четворка - без пробив за газа и контрола над украинската граница

Съгласие за замяна на арестувани лица…

Руският президент Владимир Путин и украинският президент Владимир Зеленски се срещнаха за първи път в понеделни к по време на диалозите на Нормандската четворка, проведени от Франция и Германия.

Те се съгласиха да подсигурят трайно прекъсване на огъня сред украинската войска и подкрепяните от Русия сепаратисти. При боевете починаха повече от 14 000 души и унищожиха индустриалния център на Украйна. Те също се договориха да разменят всички пандизчии, само че не съумяха да разрешат главните разлики, а точно по кое време да се проведат локални избори и контролът върху границите в следения от сепаратистите район.
 Путин дойде финален на срещата на върха на Нормандската четворка в Париж
Путин дойде финален на срещата на върха на Нормандската четворка в Париж

За 17,00 часа московско време (18,00 часа българско време) са запланирани обособени договаряния

Днес съветски и украински представители описаха диалозите като стъпка към мир и дадоха обещание да продължат договарянията.

Сепаратистите в Източна Украйна оповестиха, че са подготвени да разменят пандизчии с Киев.

След диалозите Зеленски сподели пред украински публицисти, че 72 украински пандизчии могат да се завърнат до края на годината.

Представители на сепаратистите оповестиха, че са подготвени да разменят 53-ма украинци за 88 бунтовници до края на годината . Последната огромна замяна сред тях беше през декември 2017 година, когато двете страни размениха 233 сепаратисти за 73 украинци.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, представен от съветски медии, че първата среща сред Путин и Зеленски е била градивна и прагматична.

Той означи, че и двамата са провели открит диалог, като всеки е изразил позицията си и несъгласието си по въпроси. Песков изрази вяра Москва и Киев да се договорят за цялостно урегулиране на обстановката в Източна Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР