Украйна и бивш британски премиер настояват специален наказателен трибунал да

...
Украйна и бивш британски премиер настояват специален наказателен трибунал да
Коментари Харесай

Украйна иска специален трибунал да съди Путин

Украйна и някогашен английски министър председател упорстват специфичен углавен арбитражен съд да съди Владимир Путин и неговите съдружници заради нашествието на Русия в Украйна, осведоми Асошиейтед прес.

Бившият британски министър-председател Гордън Браун съобщи, че апелът да се сътвори орган, който да проверява закононарушения осъществени от експанзия лежи на основата на трибуналите, които са разследвали висшите нацисти след Втората международна война.

Съдът в Хага към този момент стартира следствие против Русия по обвиняване за осъществени военни закононарушения. Съдът може да проверява геноцид, военни закононарушения и закононарушения против човечеството. Русия обаче не е подписала документа на Международния съд, който задължава страните да не правят закононарушения от експанзия.

По думите на Браун, дейностите на Русия в Украйна не могат да останат неразследвани и ненаказани. Той добави, че на Путин не би трябвало да се дава късмет да избегне правораздаването.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба поддържа концепцията за основаването на подобен арбитражен съд. " Борим се с зложелател, който е по-силен от нас, само че интернационалното право е на наша страна. ", добави той.
ТЕМА преди 6 минути 135 преди 1 час 2693 преди 1 час 539
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР