Украйна, Грузия и Молдова формират прозападен фронт, пише руският ежедневник

...
Украйна, Грузия и Молдова формират прозападен фронт, пише руският ежедневник
Коментари Харесай

Украйна, Грузия и Молдова формират прозападен фронт

Украйна, Грузия и Молдова образуват прозападен фронт, написа съветският всекидневник " Независимая газета “.

В Киев се организира междупарламентарната конференция на Грузия, Молдова и Украйна. Предвижда се да се разгласи основаването на Парламентарната асамблея на трите страни - за " съдействие и взаимоотношение с Европейски Съюз и НАТО ". Както се доближава срещата на високо ниво на НАТО през юли, от ден на ден и повече изказвания се чуват. Украйна е ориентирана към доближаване с алианса. Президентът Владимир Путин ясно съобщи, че Русия не харесва вероятността за разполагане на оборудванията на НАТО на украинска територия, съобщи „ Фокус “.

Конференцията в Киев би трябвало да стане тип сигнал, че Грузия, Молдова и Украйна сплотяват сили за интеграция в европейските и евроатлантическите структури. За първи път ръководителите на парламентите на трите страни организираха такава среща при започване на март тази година в Кишинев. Тогава тематиката беше дефинирана безшумно: " Източното партньорство и актуалните провокации в областта на сигурността ". Сега те непосредствено показват нуждата от районно съдействие за развиване на съдействието с Европейски Съюз и НАТО. Една от обсъжданите през днешния ден тематики е: " Украйна, Грузия, Молдова: от Споразумението за асоцииране - към цялостната интеграция в Европейски Съюз ". Те не приказват директно за присъединението си към НАТО, тематиката " Справяне с новите провокации в областта на сигурността ".

Президентът на Украйна неотдавна получи публична покана за присъединяване в срещата на върха на НАТО в Брюксел. В Киев те се надяваха по-рано през юли да стартират диалог за подписването на проекта за деяние за участие в НАТО. Но разискването на този въпрос може да бъде отсрочено.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР