Украйна, Грузия и Молдова формират прозападен фронт, пише руският ежедневник

...
Украйна, Грузия и Молдова формират прозападен фронт, пише руският ежедневник
Коментари Харесай

Украйна, Грузия и Молдова формират прозападен фронт

Украйна, Грузия и Молдова образуват прозападен фронт, написа съветският всекидневник "Независимая газета “.

В Киев се организира междупарламентарната конференция на Грузия, Молдова и Украйна. Предвижда се да се разгласи основаването на Парламентарната асамблея на трите страни - за "сътрудничество и взаимоотношение с Европейски Съюз и НАТО ". Както се доближава срещата на високо ниво на НАТО през юли, от ден на ден и повече изказвания се чуват. Украйна е ориентирана към доближаване с алианса. Президентът Владимир Путин ясно съобщи, че Русия не харесва вероятността за разполагане на оборудванията на НАТО на украинска територия, съобщи „ Фокус “.

Конференцията в Киев би трябвало да стане тип сигнал, че Грузия, Молдова и Украйна сплотяват сили за интеграция в европейските и евроатлантическите структури. За първи път ръководителите на парламентите на трите страни организираха такава среща при започване на март тази година в Кишинев. Тогава тематиката беше дефинирана безшумно: "Източното партньорство и актуалните провокации в областта на сигурността ". Сега те непосредствено показват нуждата от районно съдействие за развиване на съдействието с Европейски Съюз и НАТО. Една от обсъжданите през днешния ден тематики е: "Украйна, Грузия, Молдова: от Споразумението за асоцииране - към цялостната интеграция в Европейски Съюз ". Те не приказват директно за присъединението си към НАТО, тематиката "Справяне с новите провокации в областта на сигурността ".

Президентът на Украйна неотдавна получи публична покана за присъединяване в срещата на върха на НАТО в Брюксел. В Киев те се надяваха по-рано през юли да стартират диалог за подписването на проекта за деяние за участие в НАТО. Но разискването на този въпрос може да бъде отсрочено.

В края на май, съветският президент по време на конференция след срещата си с френския си сътрудник, Еманюел Макрон приказва за "червената линия ", която Западът не трябва да минава, "Не единствено, че НАТО е стигнало до нашите граници, само че подозираме, че и Украйна на следващия ден също ще я включат и ще конфигурират някакви радари и системи за противоракетната защита... ". Преди няколко дни в изявление за австрийския ефирен канал ORF Владимир Путин повтори: " за нас, тъй като в Русия, това е значимо на територията на Украйна да не се появят военни уреди, които биха заплашвали нашата сигурност. Например, нови комплекси за противоракетна защита, които биха се стремили да лимитират нашия нуклеарен капацитет. Да, това е значимо за нас, не го укривам ", сподели Путин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР