Украйна готви нова офанзива. Целта е отвоюването на Мариупол, Мелитопол

...
Украйна готви нова офанзива. Целта е отвоюването на Мариупол, Мелитопол
Коментари Харесай

Украйна обяви нова офанзива и изключи възможността за преговори с Путин


Украйна готви нова атака. Целта е отвоюването на Мариупол, Мелитопол и Херсон, разгласи президентът Зеленски. " Цяла Украйна би трябвало да бъде свободна ", убеден е той.

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи нова атака. Украинската армия вече е образувала предмостие в източната част на страната, от кое място ще продължи с настъплението в окупираните от Русия територии.

Следващата цел - Мариупол, Мелитопол и Херсон

" Може би на някои от вас им се коства, че след е настъпило затишение, само че това не е затишение ", сподели Зеленски в ежедневното си видеообръщение в неделя. В момента тече подготовката за идната атака, чиято цел е отвоюването на Мариупол, Мелитопол и, изясни той.

Според Зеленски украинската войска няма да се концентрира единствено върху регионите, които Русия е окупирала след 24 февруари тази година. Териториите на подкрепяните от Москва сепаратисти в източната част на страната и градовете, също ще бъдат отвоювани, съобщи украинският президент. " Защото цяла  трябва да бъде свободна. "

Киев: Няма смисъл от договаряния с Путин

Киев към този момент изключва воденето на договаряния с съветския президент Владимир Путин. " Накратко казано: от преговорен развой и среща на президентите сега няма смисъл ", съобщи съветникът на Зеленски Михайло Подоляк. Подоляк посочи три аргументи, заради които диалозите на този стадий биха били безсмислени: Първо, Русия ще се опита да задържи и легитимира териториите, които е превзела. На второ място, запазването на статуквото би дало опцията на Русия за глътка въздух, след която да продължи офанзивите си. И трето, Русия би трябвало да понесе отговорност за

Преговорите са допустимо едвам когато съветските елементи се изтеглят от територията на Украйна. Тогава ще може да се договаря за размера на репарациите и предаването на военнопрестъпниците, сподели Подоляк.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР