Украйна, една от най-бедните държави в Европа, бързо се превръща

...
Украйна, една от най-бедните държави в Европа, бързо се превръща
Коментари Харесай

"Столица на сурогатството": Украйна е спасение за двойките, които мечтаят за дете

Украйна, една от най-бедните страни в Европа, бързо се трансформира в избавление за хората, които обезверено търсят сурогатна майка, с цел да могат да имат дете. Парите, които се оферират, притеглят доста млади дами, само че съществуват опасения, че те могат да станат жертви на употреба, споделя Би Би Си.

Ана (името е сменено) била на 18 години, когато схванала за сурогатството от репортаж по малкия екран. Тя таман приключила гимназия и възнамерявала да работи в хотел в дребен град в Западна Украйна, където туристите идват, с цел да прегледат феодален палат.

За работата тя щяла да получава 200 $ на месец, само че с цел да износи нечие непознато бебе, можела да печели до 20 000 $. Семейството на Ана е оскъдно по локалните стандарти. Майка й е счетоводител и постоянно я е подкрепяла. Тя обаче била привлечена от концепцията да бъде сурогатна майка, тъй като " желала да има освен това ", да може да си разреши " скъпи неща " - ремонт на къщата, кола...

Макар стотици дами да го вършат, сурогатството е нещо, за което не се приказва намерено в Украйна. Чуждестранните двойки всеобщо почнали да идват в този завършек на Европа от 2015 година, когато центровете за сурогатство в Азия почнали да затварят поради изказвания за експолатция. След като към този момент не можело в Индия, Непал и Тайланд, те се насочили към Украйна, едно от дребното останали места, където сурогатството към момента може да бъде уредено на доста по-ниска цена от тази в Съединени американски щати.

" Има толкоз доста бездетни двойки, които идват в нашата страна – наподобява на конвейер ", споделя Ана. Когато била на 21 години и след няколко години работа в хотел, Ана най-сетне решила да стане сурогатна майка. Тогава тя към този момент имала щерка и схванала, че може да бъде определена за тази работа. Според украинските закони сурогатните майки би трябвало да имат лично дете, преди да износят това на някой различен. Ако имаш лично дете, е по-малко евентуално да се привържеш към това, което би трябвало да родиш, изясняват работодателите на дамата.

Дълго странствуване

Ана почнала в детайли да преглежда уеб сайтове, в които сурогатни майки, сътрудници, клиники и разнообразни хора разгласили разгласи.

Скоро тя се озовала в столицата Киев за медицински прегледи. Подписала контракт с двойка от Словения, която не можела да има лично дете. Скоро обаче почнали проблемите. Тя споделя, че качеството на грижите в клиниката бързо се влошило. Някои сурогатни майки имали здравословни проблеми, които не били диагностицирани вярно или лекувани в точния момент и това довело до затруднения, споделя Ана. Тя се оплакала в интернет, с цел да предизвести други дами, само че била смъмрена от клиниката.

Родила крепко дете. Въпреки проблемите тя отново се съгласила да е сурогатна майка, този път на японска двойка. Те уреждат нещата през юрист в Киев и най-вероятно в никакъв случай няма да се срещнат персонално с нея. Ана към този момент е по-разумна при избора си на болница и в случай че всичко върви по проект, до момента в който стане на 24 години, към този момент ще е родила три деца, единствено едно от които нейно.

Европейската столица на сурогатството

Търсенето на сурогатни майки в Украйна " се е нараснало може би с 1000% единствено за последните две години ", споделя Сам Еверингъм от основаната в Сидни благотворителна организация " Семейство посредством сурогатствпо ", която съветва бъдещи родители. Страната, прибавя той, " се трансформира съвсем инцидентно в една от дребното страни ", които разрешават туризма за сурогатство.

Освен обстоятелството, че е законно, друго нещо, което притегля хората, са демократичните украински закони. Те признават " бъдещите родители " за биологични родители от момента на зачеването и не слагат предел за това какъв брой може да получи една сурогатна майка, създавайки отворен пазар, в който една жена може да изиска каквато цена пожелае.

Нещата обаче не са напълно елементарни. В взаимозависимост от това от кое място идва човек процесът може да се трансформира в бюрократичен призрачен сън, като двойките от някои страни, в това число от Англия, би трябвало да остават там месеци наред.

Макар доста лечебни заведения в Украйна да работят транспарантно и да се грижат добре за дамите, осведомени с процеса от вътрешната страна хора и сурогатни майки биха подшушнали за тези с неприятна известност. Има непотвърдени истории за загадка замяна на ембриони, неприятно здравно следене и чиновници, които взимат прекомерно скъпо на клиентите си, с цел да могат да им предложат задоволително положително равнище на грижи.

Според Олга Богомолец, доктор и народен представител, оглавяваща парламентарната комисия по опазване на здравето, младите дами са привлечени от сурогатството " поради бързото рухване на виталните стандарти " в страната. Икономиката бе съществено наранена от дълбоката криза през 2014 и 2015 година като последица от спора в Източна Украйна сред военните и подкрепяните от Русия сепаратисти. По думите й секторът не е задоволително контролиран и неналичието на надзор може да сложи както сурогатните майки, по този начин и другите родители в риск.

За Марк, който в края на 2015 година минал дружно със брачната половинка си пътя от Ирландия до Украйна, изборът на организация и на болница бил от огромно значение. Като цяло останал удовлетворен. Синът му се родил през 2016 година след инвитро оплождане сизползването на неговата сперма и донорска яйцеклетка По думите му здравните грижи били толкоз положителни, колкото на други места в Западна Европа. Той и жена му имали положителни връзки с 32-годишната сурогатна майка, на която платили непосредствено, а брачната половинка му била поканена да участва на раждането. " Ние знаехме за какво го прави. Тя има щерка, забременя, когато тя беше на 15 години. Искаше да я изпрати да учи в лицей и да има опциите, които тя самата в никакъв случай не е имала ", споделя Марк.

Усещате по какъв начин бебето рита

За двойките от Лондон, Дъблин или Шанхай решението за сурогатство в Украйна е изпълнено с неустановеност. Родителите разчитат на конгреси в интернет, с цел да схванат кои лечебни заведения имат най-хубавата известност, и си описват истории, положителни и неприятни, за преживяването. Поне за една болница се знае, че заплаща на недоволни родители обилни суми, с цел да напишат положителни мнения, споделя Еверингъм.

Медицинският център " Илая " в Киев не е от вида лечебни заведения, в които ще би трябвало да вършиме това. Той споделя, че " доста положителната му известност " притегля хората. В чакалнята две дами от източната част на страната описват за бременността си. Тетяна, майка на три деца, е бременна в 30 седмица и износва бебето на испанска двойка. " Усещате по какъв начин бебето рита и му говорите ", споделя тя. " Но подсъзнателно осъзнавате, че не е ваше ". Тетяна живее с майка си, само че крие бременността си от нея и й е споделила, че се е преместила в Киев, с цел да си търси работа.

Яна, която е родила преди два месеца, поучава Тетяна да гледа на сурогатството просто като на работа. Тя си спомня, че детето, което родила, било отнесено съвсем незабавно след раждането, до момента в който лежала изтощена на болничното легло. Тя признава, че майчинските усеща останали и мислила за детето, откакто се прибрала вкъщи. " Трябва да бъдете леден човек, с цел да не почувствате това ", споделя тя. " Но когато видите насладата и усмивките на биологичните родители, това е. Осъзнавате, че всичко е наред с детето и родителите са щастливи ".

След като се върнала при личната си щерка в дома си в Западна Украйна, Ана също мисли за ролята си на сурогатна майка. Скоро тя ще се качи на влака за Киев за опит за имплантация на ембрион за новата японска двойка. Макар това да е една от най-трудните елементи в процеса, тя е оптимистично настроена. Надява се да може да употребява парите, с цел да си купи личен апартамент. Ана е горда от това, което може да направи за родителите. " Когато е плачат и ви благодарят, чувствате какъв брой доста сте създали за тях. (Те) ми споделиха, че съм най-важният човек в живота им ", добавя Ана.

Как е уредено сурогатството в Украйна

- Позволено е за хетеросексуални двойки със подписан брак, които могат да потвърдят, че заради медицински аргументи не могат сами да имат бебе

- Поне един от родителите би трябвало да има генетична връзка с бебето; постоянно се употребяват донори на яйцеклетки; постоянно се употребяват донори на яйцеклетки

- Цената е друга, само че варира приблизително сред 30 000 и 45 000 $

- Плащащите родители са вписани в украинския акт за раждане; сурогатната майка няма никакви законни права да желае настойничество върху бебето

- Смята се, че към 500 раждания от сурогатна майка се правят всяка година, само че липсват задоволително данни

- Комерсиалното сурогатство от този тип е законно в Съединени американски щати, Грузия и Русия. Кения и Лаос също са дестинации, само че там липсва законодателство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР