Украйна е ударила още един кораб на руския флот в

...
Украйна е ударила още един кораб на руския флот в
Коментари Харесай

Русия изгуби още един кораб до Змийския остров, твърдят украинските власти |

Украйна е блъснала още един транспортен съд на съветския флот наоколо до Змийския остров, заяви в четвъртък вечер представителят на Одеската военна администрация Сергей Братчук, представен от „ 24 канал “. На процедура Братчук удостовери информацията, която вървеше няколко часа по-рано - че в Черно море е избухнал пожар на борда на логистичния транспортен съд от т. н. план 23120 „ Всеволод Бобров “.

„ Връщайки се към тематиката за Змийския остров, би трябвало да кажа, че с помощта на нашите военни моряци се възпламени корабът, осигуряваш тила на съветските въоръжени сили „ Всеволод Бобров “, един от най-новите в съветския флот. Казват, че шляпа някъде към Севастопол. Информацията има потребност от в допълнение изясняване. Но това, че са му пуснали „ змии “ край Змийския – това е правилно “, сподели Братчук.

Източници от украинското разузнаване са съобщили за „ 24 канал “, че пожарът на кораба е избухнал през нощта против 12 май, до момента в който плавателният съд е държал курс към Змийския остров. По предварителна информация „ Всеволод Бобров “ е съумял да стигне до Севастопол. Украинската страна не разполага с информация за точния размер на вредите, само че разяснява, че мащабите са големи. „ Ако окупаторите изведат кораба от Черно море за ремонт, турците няма да им разрешат да се върне назад през Босфора “, написа „ 24 канал “.

„ Всеволод Бобров “ е нов транспортен съд, дошъл е от Балтийско море на 1 юли 2020 година.

Украйна твърди за 13 изгубени плавателни съда от страна на Русия, единият от тях е прибавен през последното денонощие, евентуално става въпрос за „ Всеволод Бобров “. Заради непрекъснатите загуби, които търпи съветската страна в региона на Змийския остров, по аналог със село Чернобаевка украинците иронично назовават острова Змиебаевка.

Руската войска отдава огромно значение на Змийския остров, тъй като контролът над това парче суша в морето може да разреши на руснаците да извършат десант в региона на Одеса, счита военният специалист Олег Жданов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР