Украйна е свалила днес руски изтребител Су-25 под Авдеевка. Това съобщи

...
Украйна е свалила днес руски изтребител Су-25 под Авдеевка.
Това съобщи
Коментари Харесай

Украйна свали руски Су-25 под Авдеевка

Украйна е свалила през днешния ден съветски изтребител Су-25 под Авдеевка.

Това заяви представителят на обединявания пресцентър на Таврическите сили за защита полковник Александър Щупун.

Както той означи в коментар за " Украинская истина ", украинските военни са свалили щурмови аероплан Су-25 от окупационните сили на Руската федерация. Все още се прецизира с какво оръжие е свален вражеският аероплан .

" Говорителят на ОСУВ " Таврия " добави, че това е към този момент 8-ият погубен аероплан на съперника в Авдеевско направление от началото на активизирането на щурмовите му дейности, т.е. от 10 октомври 2023 година ", се прецизира в публикацията.

Към сутринта на 14 ноември Генералният щаб заяви, че от началото на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна са убити 313 470 съветски окупатори.

По-специално, 920 нашественици бяха отстранени през последните 24 часа.

Що се отнася до оборудването, врагът загуби доста самолети. Украинските военни са унищожили 322 самолета и 324 хеликоптера.

Също по този начин 5362 танка, 10 086 бронирани транспортни средства, 5649 безпилотни летателни апарата, повече от 7,5 хиляди артилерийски системи и други сходни бяха превърнати в железен скрап .

Обединеният пресцентър на Таврическите сили за защита също заяви, че украинските военни са унищожили там 20 единици вражеска техника.

Общите загуби в персоналния състав на съперника възлизат на 504 съветски окупатори .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР