Украйна е сложила черен печат и е забранила на лидера

...
Украйна е сложила черен печат и е забранила на лидера
Коментари Харесай

Украйна сложила черен печат на Костадинов като лидер на проруска партия

Украйна е поставила черен щемпел и е забранила на водача на партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов да влиза в страната в идващите 10 години.

Това разгласи Костадинов на конференция в Българска телеграфна агенция след завръщането си в София от Болград, Украйна.

Костадинов е бил на планувано пътешестване в Тараклия, Молдова, където се е видял с български жители, описа той. Решил е да отиде и в Болград, с цел да посети паметника на българските опълченци и православната черква. С него е бил Иван Паслар, ръководител на районния съвет на регион Тараклия.

Костадинов описа, че е пресякъл молдовско-украинската граница без проблем, само че скоро е схванал, че е търсен. Получихме уведомление, че ни търсят и взехме решение незабавно да влезем по отношение на хората, уточни той. Военните го съпроводили до граничния пункт. Там му споделили, че са получили информация, че е ръководител на проруска партия.

" Това обвиняване е еднакво на смъртна присъда ", пресметна (очевидно живият и прибрал се невридим в България) Костадинов.

Казал на украинците, че това не е правилно, като е изискал да разбере от кое място те са получили информацията. По думите му отговорът е бил, че българското разузнаване е уведомило украинците.

В същото време разгласи, че знае кой е подал информацията за него.

Припомняме, че във всичките си дейности досега " Възраждане " демонстрира благосклонностите си към Русия. Партията, дружно с Българска социалистическа партия, отхвърли да поддържа общата за Народното събрание неоправдателна войната, която Русия стартира декларация - поради думата " наказания " в нея.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР