Украйна е получила от САЩ усъвършенствани системи за противовъздушна отбрана

...
Украйна е получила от САЩ усъвършенствани системи за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Украйна е получила първите супермодерни ПВО ракети NASAMS

Украйна е получила от Съединени американски щати усъвършенствани системи за противовъздушна защита NASAMS, заяви в изявление за американския канал CBS News президентът Володимир Зеленски. Такива системи за противовъздушна защита (ПВО), създавани от Raytheon Technologies в съдействие с норвежки компании, пазят региона на Вашингтон, включително Белия дом.
 
Киев от дълго време настояваше да получи сходни системи за Противовъздушна отбрана. Миналия месец изпращането им беше утвърдено от Вашингтон. " Изключително належащо е Съединени американски щати да покажат водачество и да дадат на Украйна противовъздушни системи. Искам да благодаря на президента Байдън за позитивното решение, което към този момент е взето ", сподели Зеленски.
 
Но повярвайте ми, това напълно не е задоволително, с цел да отбрани гражданската инфраструктура, учебните заведения, лечебните заведения, университетите, домовете на украинците, добави Зеленски.
 
Украинският президент благодари на Съединени американски щати и за доставката на системи HIMARS и други системи за залпов огън, които дават опция на Украйна да напредва против съветските окупационни сили.
 
Зенитно-ракетната система NASAMS се състои от радар Sentinel, усъвършенствана ракета въздух-въздух със междинен обхват и център за ръководство на огъня KDA.
NASAMS ще даде на противовъздушната защита на Украйна приспособена, най-съвременна система за защита, която може да усили оптимално способността им да разпознават, нападат и унищожават противников самолети, дронове и крилати ракети.
 
Една батарея на зенитно-ракетната система NASAMS-2 (второ поколение) включва: 12 пускови установки, 8 РЛС, 1 център за ръководство на огъня, 1 автомобил с електронно-оптична камера и 1 тактически контролер.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР