Украйна е получила допълнителни обещания в сферата на сигурността от

...
Украйна е получила допълнителни обещания в сферата на сигурността от
Коментари Харесай

Байдън обеща на украински министри „еволюция в отбранителното сътрудничество“

Украйна е получила спомагателни обещания в областта на сигурността от Съединени американски щати за развиването на двустранното отбранително съдействие, сподели през днешния ден украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от Ройтерс.

„ Наистина получихме спомагателни обещания от Съединени американски щати за това по какъв начин ще еволюира нашето съдействие в областта на защитата “, уточни пред публицисти Кулеба след украинско-американска среща във формат министри на външните работи и на защитата с присъединяване на американския президент Джо Байдън, оповестява Българска телеграфна агенция.

Байдън, за който това е първа среща с високопоставени украински представители от началото на съветската инвазия в Украйна, организира неофициален диалог с украинския външен министър Дмитро Кулеба и с украинския министър на защитата Олексий Резников по време на срещата им с американския държавен секретар Антъни Блинкън и министъра на защитата Лойд Остин във Варшава.

Пред полският си сътрудник Анджей Дуда президентът на Съединени американски щати е подчертал, че страната му има „ заветен ангажимент “ към груповата защита на НАТО.

„ Можете да разчитате на това... За вашата и за нашата независимост “ сподели той на Дуда, който посочи, че поляците изпитват „ мощно възприятие за опасност “ от спора в прилежаща Украйна.

Очаква се Байдън по-късно през днешния ден да произнесе тирада в Полша.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР