Украйна е поискала официално с нота оръжие от България. Това

...
Украйна е поискала официално с нота оръжие от България. Това
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Украйна поиска с нота оръжие от България

Украйна е поискала публично с нота оръжие от България. Това разгласи той в изявление за bTV украинският дипломат Виталий Москаленко. Имаме нужда от въоръжение, уточни Москаленко.

България има към 140 единици тежки гаубици, също толкоз миномети от 120 мм и ракетни системи за залпов огън, също по този начин към 100-150 единици, добави посланикът, като посочи, че става дума за руско, остаряло въоръжение, с което Украйна може да борави на бойното поле и има потребност тъкмо от него.

Нотата е изпратена до Министерството на външните работи в петък. Посланикът уточни, че не е вероятен отговор в този къс интервал, само че той ще прати зов и до военното министерство, държавното управление, партийни структури.

" Украинците възприемат България като другарска страна, която оказва помощ. Но постоянно има едно " само че ", уточни Москаленко, обяснявайки, че Украйна желае по-сериозна помощ за въоръжаване. " Сега сега имаме доста съществени боеве в Донбас, където съветската артилерия надвишава 20 пъти украинската. Представете си огневата мощност съсредоточена против Украйна в Донбас ", добави той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР