Украйна е отхвърлила предложението на Русия за подновяване или подписване

...
Украйна е отхвърлила предложението на Русия за подновяване или подписване
Коментари Харесай

Киев отхвърли газовите условия на Москва

Украйна е отхвърлила предлагането на Русия за възобновяване или сключване нов на двустранен контракт за газови доставки, съобщи ТАСС.
Министърът на енергетиката и околната среда в Киев Алексей Оржел е декларирал, че изискванията, сложени от основаната в Москва компания "Газпром " през вчерашния ден, са били неприемливи за неговата страна.
"Исканията да се откажем от заведените против Русия в интернационалните съдилища каузи и да подпишем документ за период от една година са меко казано неизгодни за нас ", е декларирал той в ефира на локална телевизия.
Оржел е допълнил, че по въпроса за газовите доставки, че би трябвало да има компромис. "Споразумение обаче може да бъде реализирано само и единствено при сключване на дълготраен договор за доставки на синьо гориво в задоволителни количества ", е споделил още министърът без да показва детайлности.
Оржел не е изключил и разновидността Русия да продължи да доставя газ през Украйна и след 1 януари 2020 година, когато изтича подписаният преди десетилетие контракт. "При вероятно такова развиване на събитията ние ще сезираме интернационалните правни институции. Защото ще сметнем подобен ход като опит за контрабанда ", е декларирал още той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР