Украйна е на една крачка от класирането за Световното първенство,

...
Украйна е на една крачка от класирането за Световното първенство,
Коментари Харесай

Украйна би Шотландия, мечтае за Мондиал 2022

Украйна е на една крачка от класирането за Световното състезание, откакто победи Шотландия с 3:1 в Глазгоу. Това беше първи мач за гостите, откакто страната беше нападната от Русия. Срещата трябваше да се състои още през март, само че бе отсрочена поради военните дейности на територията на Украйна.

Шестима от стартовия състав за гостите към момента имат контракти с локални клубове и не бяха играли от месеци.

Александър Зинченко се разплака в навечерието на мача, до момента в който разказа какъв брой доста би означавало да изведе отбора на Световното състезание. Звездата на Манчестър Сити и съотборниците му излязоха на терена с жълто-сини флагове, а химнът на страната бе приветстван от всички страни на стадиона.

В 33-ата минута гостите стигнаха до гол на стадион "Хемдън Парк " в Глазгоу, Шотландия. Руслан Малиновский изведе Андрий Ярмоленко самичък против Крейг Гордън. Нападателя приключи офанзивата с прехвърлящ удар за 1:0. Той означи своя гол №45 за страната си и изостава с три попадения от рекордьора по голове за Украйна Андрий Шевченко.

След почивката Роман Яремчук засече с глава центриране на Александър Караваев, с цел да повиши задатъка на гостите.

Домакините понижиха изоставането си в 79-ата минута. Вратарят Георгий Бущан боксира топката в краката на Калъм МакГрегър. Полузащитникът стреля към противниковата врата, топката се отби от ръцете на стража и мина голлинията, въпреки единствено с милиметри.

В последната минута от мача Александър Зинченко изведе Артьом Довбик самичък против вратаря, а нападателят оформи крайния резултат.

Победителят от дуела ще се изправи във финалния плейоф против състава на Уелс. Крайният победител ще се класира за присъединяване на Мондиала от 21 ноември до 18 декември.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР