Украйна е готова да развива нови форми на партньорство със

...
Украйна е готова да развива нови форми на партньорство със
Коментари Харесай

Украйна е готова да развива нови форми на партньорство със САЩ в сферата на сигурността

Украйна е подготвена да развива нови форми на партньорство със САЩ в сферата на сигурността, съобщи президентът на страната Владимир Зеленски на брифинг с американския държавен секретар Майк Помпео, предава ТАСС.
Той високо оцени поддръжката на САЩ в реформирането на украинската войска, доставката на оръжия и техника, в провеждането на учения за въоръжените сили на Украйна. „ Ние сме подготвени да развиваме нови форми на партньорство със САЩ в сферата на сигурността. Това удостоверява и първият в историята контракт за закупуване на противотанкови ракетни системи Javelin “, акцентира президентът.
Според него по време на договарянията са разисквани и патрулните катери от клас Island, както и подсилване на противовъздушната защита на Украйна, съобщи организация " Фокус ".
Зеленски означи „ дейното съдействие с американските сътрудници за провеждането на сполучливо реформиране на отбранителната индустрия “.
„ Сигурен съм, че това ще даде подтик за взаимноизгодно съдействие с водещи американски компании в региона на сигурността. Благодарих и за ефикасната и ефикасна политика на Съединени американски щати. Тя ни оказва помощ да се противопоставим пред съществуващите провокации, по-специално в региона на енергийната сигурност и по въпросите на „ Северен поток-2 “, добави Зеленски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР