Украйна е готова да проведе преговори с Русия за неутрален

...
Украйна е готова да проведе преговори с Русия за неутрален
Коментари Харесай

Украйна развя бяло знаме: Искат преговори за неутралитет

Украйна е подготвена да организира договаряния с Русия за безпристрастен статут, само че желае гаранции за сигурност. Това съобщи съветникът на украинския президент Михайло Подоляк. Тези бойни дейности би трябвало да бъдат прекратени, сподели Подоляк.

" Украйна постоянно е оставяла място за договаряния. Включително в този момент, когато Русия стартира пълномащабна инвазия. Тази война би трябвало да бъде спряна. Тези военни дейности би трябвало да бъдат прекъснати ", сподели Михайло Подоляк.

" Чухме от Москва какво желаят да кажат. Ако желаят да приказват за статут на индиферентност, нямаме боязън от сходна полемика. Въпросът е единствено кой и по какъв начин ще може да подсигурява сигурността на Украйна и осъществяването на споразуменията посредством гаранти ", добави той.

В послание към нацията тази нощ президентът Володимир Зеленски съобщи, че Русия рано или късно ще би трябвало да беседва с Украйна.

По думите на Подоляк Зеленски се намира в Киев, а задачата на съветската войска е да го ликвидира. В Украйна има дефицит на гориво, банковата система работи обикновено, пристанища и въздушно пространство остават затворени, споделя още Подоляк.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР