Украйна е готова да отблъсне "пълномащабна агресия" от страна на

...
Украйна е готова да отблъсне "пълномащабна агресия" от страна на
Коментари Харесай

Украйна се готви за пълномащабна война с Русия

Украйна е подготвена да отблъсне "пълномащабна експанзия " от страна на Русия. Това съобщи за украинската секция на "Радио Свобода " началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) армейски военачалник Виктор Mуженко. "Експертите дефинират готовността на Русия (за огромна война) след три години, а ние дефинираме както другите периоди на подготвеност и другите мащаби на провокационни дейности, по този начин и опцията от широкомащабна интервенция, широкомащабна агресисия по връзки на Украйна.
Вече сме създали проекти за разнообразни разновидности, като се вземат поради заканите, които съществуват към Украйна, и приготвяме войските за защитата на нашата страна ", сподели той. Муженко акцентира, че Украйна би трябвало да е подготвена да отблъсне експанзия когато и да е. "Трябва да сме подготвени и в този миг, и на следващия ден, и след седмица, година, три години и до тогава, до момента в който тази опасност изчезне във връзка с Украйна. Искам да кажа опасността от военна експанзия против Украйна ", съобщи ръководителят на Генералния щаб на страната. Муженко обаче добави, че обещаните танкове украинско произвеждане "Оплот " ще дойдат разполагаем едвам в края на тази година. "Очаквахме ги в края на предходната - началото на тази година, само че въз основата на избрани механически аргументи, т.е. от опциите на нашата отбранителна промишленост, ние допускаме, че тези танкове ще получим до края на 2018 година " - изясни той. По-рано,шефът на украинския Генерален щаб сподели, че Киев приключва антитерористичната интервенция в регионите на Донецк и Луганск и трансформира формата на военната интервенция в района.

"Ще преминем към интервенции на Обединените сили ", сподели Муженко. Управлението на интервенцията на обединените сили ще бъде поверено на особено основан щаб, акцентира той. Според Муженко смяната във формата ще разреши "по-ефективно и в границите на правното " да се задействат военнослужещите от въоръжените сили. През последните дни към подписването на закона за реинтеграцията на Донбас в Киев зачестиха воинствените изявления.

Бившия министър на защитата на Украйна Валерий Гелетей още веднъж даде обещание да организира боен церемониал в Севастопол. Това той съобщи в изявление за украинското издание Сегодня.ua. На въпрос ще стане ли по деликатен в изявленията си, откакто през 2014 година предсказа церемониален марш на украински военни в Севастопол, а подобен още не се е състоял, Гелетей дава отговор: "Искрено имам вяра в успеха на Украйна и че в чест на тази победа в Севастопол ще проведем боен церемониал и Крим ще бъде върнат на Украйна. Мога да повторя същото след още 2 и половина година без да трансформира нито една дума ", увери пълководецът.

Преди него пък депутатът от Върховната рада Андрей Тетерук съобщи, че украинската войска е способна да победи съветската и да премине в церемониален марш в центъра на Москва.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР