Украйна е една от малкото страни, в които Борис Джонсън

...
Украйна е една от малкото страни, в които Борис Джонсън
Коментари Харесай

Джонсън - аналог на Тръмп. Защо премиерът на Великобритания е обичан само в Украйна

Украйна е една от дребното страни, в които Борис Джонсън е обичан и почитан. Което е разбираемо поради гласната му позиция във връзка с съветската инвазия. И е ужасно, когато най-малко някъде човек е обичан.

Но за западната демократична среда Джонсън беше и си остава английският аналог на Тръмп - закостенял смешник, който играе на най-реакционните настроения и е подготвен да прави изказвания с всякаква степен на ненавист, в случай че го слагат под светлините на прожекторите.

Като част от възобновяване на английския империализъм, Джонсън оказа помощ за изтеглянето на страната си от Европейски Съюз, унищожи хиляди животи по време на пандемията с политиката си и направи кариера посредством ислямофобия, расизъм и пристрастия към пола.

За да се счита позицията на Борис Джонсън за проукраинска, човек би трябвало да си затвори очите за обстоятелството, че неговата Консервативна партия прекара десетилетия в основаване на изискванията Англия да бъде уютно леговище за кремълските олигарси.

Маневрирайки през потока от кавги с гръмки изказвания и банални неистини, Джонсън съпостави дамите с хиджаб с „ пощенски кутии “, назова гейовете „ мокасини с потници “, а чернокожите „ усмивки на любеница “.

Всички тези присъщи вицове са всекидневно място в пространството на десния популизъм, който отвръща на лицемерната политическа уместност с честното си незнание, написа украинският публицист Анатолий Улянов в focus.ua.

Заобиколен от богати донори, Джонсън постоянно е бил надзирател на ръководещата класа, която го употребява, с цел да спре придвижването на Джеръми Корбин.

Е, левичарите са свалени, светът на никое място не е надясно, а домакинът праща правилния си тамада на бунището на историята, откъдето Борис без подозрение ще продължи да се занимава с непозната болежка и гибел.

Превод: GlasNews

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР