Украйна е атакувана от страна, която се славеше както с

...
Украйна е атакувана от страна, която се славеше както с
Коментари Харесай

Как украинците все още са онлайн месец след началото на войната?

Украйна е атакувана от страна, която се славеше както с огромната си военна мощ, по този начин и със своите киберспособности. Въпреки това обаче интернетът в Украйна до огромна степен остава недокоснат, позволявайки на милиони хора да поддържат връзка и да държат света информиран за протичащото се в страната. За това как се оправя Украйна с предизвикването, споделя The Washington Post.

Какво е положението на интернета в Украйна?

По-голямата част от Украйна към момента е обвързвана с интернет, изключително в огромните градове. Прекъсванията се случват всеки ден, само че цялостната инфраструктура се оказа устойчива, а за нея се грижат инженери, които създават аварийни проекти. Фактът, че интернет мрежите и клетъчните мрежи значително работят, е незабравим, казва самостоятелният откривател и съветник по киберсигурност Лукаш Олейник пред " The Washington Post ".

Наблюдава се общ спад в интернет трафика в Украйна. Причината за този спад са както вредите от войната, по този начин и милионите хора напуснали страната, които също понижават общия трафик.

Има и места, в които интернет връзката е прекъсната заради интензивното нахлуване на Русия. Един от градовете, останал без интернет, е обсадения град Мариупол. Основният интернет снабдител на града - Kyivstar разгласява в обществените мрежи, че работи усилено, с цел да поддържа Мариупол обвързван, преди офанзивите да спрат интернет услугата.

Репортери на " Асошиейтед прес ", които бяха единствените самостоятелни външни публицисти в Мариупол преди да заминат на 15 март, оповестиха, че са разчитали на сателитни телефони, откакто интернетът е бил изцяло спрян.

Как толкоз огромна част от Украйна към момента е обвързвана?

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР