Украйна днес съобщи, че нейните сили, които отбраняват втория най-голям

...
Украйна днес съобщи, че нейните сили, които отбраняват втория най-голям
Коментари Харесай

Украинските войски, отбраняващи Харков, са достигнали руската граница

Украйна през днешния ден заяви, че нейните сили, които отбраняват втория максимален град Харков, са отблъснали съветските елементи и са напреднали до границата с Русия, съобщи Ройтерс.

Ако информацията се окаже вярна, това би означавало, че украинската контраофанзива е все по-успешна и отблъсква съветските сили в североизточната част на страната, откакто западни военни обявиха, че настъплението в Донбас е спряло, отбелязва организацията.

Украинското министерство на защитата съобщи в пост във " Facebook “, че 227-и батальон на 127-а бригада на украинските въоръжени сили е достигнал границата с Русия.

Губернаторът на Харков Олег Синегубов написа в " Телеграм “, че военнослужещи от 227-и батальон са възстановили дирек на държавната граница на Украйна.

По-рано денем Вадим Денисенко, консултант на украинския вътрешен министър, дефинира боевете към Харков като " контраатака “ на украинската войска. " Тя към този момент не може да бъде спряна… Благодарение на това ние може да стигнем до тила на съветските сили “, сподели той пред украинската телевизия.

Президентската канцелария в Киев уточни, че на юг боевете се водят в региона към Херсон и съветски ракети удрят жилищни региони към град Николаев.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи през вчерашния ден, че съветското нахлуване в Донбас е спряло и Украйна може да завоюва войната.

Губернаторът на Луганска област в Донбас Сергий Гайдай посочи, че обстановката „ остава сложна “ и съветските сили се пробват да завладеят Северодонецк. Той сподели, че водачите на Луганската национална република са оповестили обща готовност.

Руските сили ускоряват офанзивата в Донбас, само че не се чакат бързи триумфи

Украинското командване призна за неуспехи в продължаващите боеве в Донбас. Въпреки загубите руснаците са напреднали в региона на Авдеевка и Курахово - градчета в покрайнините на Донецк - както и край разположените на север Лиман и Северодонецк.

Руските войски не отслабват бомбардировките по завода " Азовстал " в Мариупол, където от седмици се отбраняват няколкостотин украински бойци.

За следващите съветски ракетни удари против градове и общини в Донецка област заяви във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски.

Той уточни, че съветската войска отслабва, а сънародниците му се приготвят да си върнат завзетите от нея райони.

" Подготвяме се за нови опити на Русия да нападна в Донбас, по някакъв метод да засилва придвижването си в Южна Украйна. Окупаторите към момента не желаят да признаят, че са в задънена улица и тяхната така наречен специфична интервенция към този момент е банкрутирала ", съобщи Зеленски.

От английското военно министерство предвидиха, че Москва няма да може да реализира бързи триумфи в идващите 30 дни заради претърпените обилни загуби.

Според Лондон Москва е изгубила към 1/3 от сухопътните си сили, ситуирани при започване на войната на границата с Украйна.

По данни на разнообразни източници броят им е бил не по-малко от 130 000.

Руски хакери нападат услугите в Лвов

На този декор съветски хакери нападнаха общинската администрация на град Лвов в Западна Украйна, съобщи ДПА, като цитира обява във Facebook на заместник-кмета на Лвов Андрий Москаленко.

В резултат на офанзивата от петък някои услуги са били прекратени за няколко дни. Част от услугите са били обновени в неделя.

Нападателите са откраднали вътрешна информация от градската администрация, която по-късно е била оповестена във " противников " осведомителни канали в Телеграм, написа късно нощес заместник-кметът на Лвов.

Той уточни, че като част от нападението против Украйна Русия прави и хакерски атаки и предизвести жителите да бъдат бдителни както офлайн, по този начин и онлайн.

Украйна от дълго време е в полезрението на хакерски групи, които западните специалисти по осведомителни технологии свързват с съветските разследващи служби.

НАТО удостовери уговорката си да доставя Украйна с оръжия

НАТО е подготвена да доставя Украйна с оръжие до тогава, до момента в който е належащо за отбиване на съветското настъпление, сподели немският външен министър Аналена Бербок, след заседание в Берлин с сътрудниците си от пакта, които обсъждаха и приемането на Финландия и Швеция в пакта.

Украинският първи посланик Дмитро Кулеба приветства държавното управление на Германия за решението да изпрати тежки оръжия за украинските войски в Донбас.

Същевременно посолството на Съединени американски щати в Киев заяви, че 89 от обещаните 90 американски гаубици към този момент са в Украйна, а огромна част от тях към този момент са на фронта.

Оръдията са част от най-новата пратка оръжие от Вашингтон на стойност 800 милиона $. За по-малко от три месеца военните доставки от Съединени американски щати за Украйна възлизат на 3.8 милиарда $.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР