Украйна активизира своите атаки в района на Бахмут и в

...
Украйна активизира своите атаки в района на Бахмут и в
Коментари Харесай

Украйна активизира настъплението край Бахмут, руснаците показаха как Шойгу „инспектира фронта“ в офис


Украйна засилва своите офанзиви в региона на Бахмут и в хода на интервенциите украинските сили са напреднали видимо както по северния, по този начин и по южния фланг към опустошения от руснаците град, заяви английското военно разузнаване.

Според Министерството на защитата на Англия Русия надали ще може да поддържа в боеспособно положение някакви обилни оперативни запаси, които да употребява за укрепване на Бахмутското направление. Причината е, че съветското командване в този момент трансферира войски към други сектори от фронта, откъдето може да тръгне главното контранастъпление на ВСУ, а тези браншове са много делече от Бахмут.

Пленени край Бахмут съветски бойци настояват, че там е същинска кланица и единственото, което прави съветското командване сега, е да хвърля една след друга талази едва готови мобилизирани в опит да забавят украинските офанзиви. Има сериозна възможност войските на Кремъл в Бахмут да попаднат в обграждане – нещо, което Пригожин и постоянната съветска войска несполучливо се опитваха да създадат с украинската отбрана в продължение на повече от 9 месеца.

В същото време съветското министерство на защитата (официално наричано в Украйна „ Министерство на нападението “, б.р.) сподели видео с началника си Сергей Шойгу. РИА „ Новости “ твърди, че министър Шойгу е „ ревизирал челен пункт за ръководство “ на „ едно от съединенията “ на западната формация войски в Украйна. Къде тъкмо, съветските медии не прецизират, само че от видеото излиза наяве, че „ предният пункт “ е надалеч от фронта и се намира в офис постройка.

Това е първата поява на Шойгу в съветските вести, откогато притежателят на ЧВК «Вагнер» Евгений Пригожин стартира нещо като въоръжен бунт, траял едно денонощие. Къде се намира Пригожин през днешния ден, е незнайно, а мълчанието му в личните му медии и телеграм-канали е нехарактерно за него. Кремъл твърдеше, че той е отпътувал за Беларус, а неговите наемници – назад в полевите си лагери.

При започването на театралния бунт Пригожин изиска да му бъдат предадени Шойгу и Валерий Герасимов – шеф на Генералния щаб, с цел да може той персонално „ да възвърне справедливостта “, припомня Ройтерс. Пригожин упрекна и двамата в груба непросветеност и корупция в големи размери. Оттогава Валерий Герасимов не е показван обществено, а от Кремъл няма нито дума за кадрови промени във висшето армейско управление.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР