Украшения, керамика играчки и дори дизайнерски къщички за птици –

...
Украшения, керамика играчки и дори дизайнерски къщички за птици –
Коментари Харесай

10 дизайнерски сувенира от Русия

Украшения, керамика играчки и даже дизайнерски къщички за птици – подбрахме запаметяващи се предмети, които несъмнено няма да събират прахуляк на рафта.

Защото ще им се любувате и ще ги ползвате всеки ден.
Медальон „ Любов “, 


Архитектите Игор и Екатерина Комови основават украшения с древноруски претекстове. Колекциите им с марка „ Онега “ не са реплики на старинни произведения, а креативна интерпретация на разнообразни платове от съветската просвета: от исторически шрифтове до древноруска архитектура и обичайни играчки. Колекцията „ Городец “, да вземем за пример, е въодушевена от городецката живопис – именит поминък от Нижегород, а обеците от серията „ Вятка “ са разновидност на тематика известната играчка от Димково.

Сребърният медальон „ Любов “ е част от сбирката „ Солун “, отдаден на актуалната интерпретация на кирилицата. Името на сбирката е отпратка към гр. Солун, откъдето са родом Кирил и Методий, основателите на първата славянска писменост.
Лампа Cicada, 


Дизайнерът Вадим Малцев освен проектира интериорни решения, само че и основава авторски мебели и аксесоари. Най-новото му създание е лимитираната сбирка от лампи Cicada от кристал, стъкло и метал. Те са общо 10. Дизайнерът съчетава претекстове в жанр ар-нуво (Рене Лалик би му завидял!) с… естетиката на компютърните игри: нежните кристални крила на цикадата са заключени в сбит железен корпус в духа на графиката от кибер-пространството. Това усещане се ускорява още повече, когато лампата се пусне.
Чаша Eyes, 


Московската майсторка на керамика Катя Мороз прави истинска биопозитивна керамика. Аксесоарите и посудата на Катя са въодушевени от човешкото тяло. Всеки предмет е неповторим и е напълно ръчно направен. Освен това художничката не обича да се повтаря: един облик има единствено няколко въплъщения. Чашата Eyes (керамика с подглазурна живопис) е самобитен манифест на стила ѝ. Тя се държи комфортно в ръцете, а десетките сини очи като че ли доброжелателно те наблюдават, намигват ти и те подаряват с усмивка. 
Шал „ Чудо чодное “ („ Чудно знамение “), 


Копринените шалове Sirinbird® са украсени с фантастични шарки по претекстове от съветските приказки, обичайни орнаменти, занаятчийски и културни кодове от разнообразни райони на страната. Шалът „ Чудо чудное “, да вземем за пример, е ефектна интерпретация на така наречен пермски скотски жанр. Изображенията на животни с обреден темперамент още от езически времена се употребяват за декорация и в декорацията на приборите, употребявани от племената в пермските земи. Във всяко свое произведение дизайнерът Ирина Баткова влага смисъл: този шал, да вземем за пример, е не просто разновидност на тематика антични поверия, само че и благопожелание чудесата да се сбъдват в живота на всеки.
Раница RC&Infante, 


Тази раница е артикул на колаборацията сред известния бранд Radical Chic и актуалната художничка Даря Коновалова-Инфанте. Тя е част от капсулната сбирка RC&Infante, въодушевена от известната серия графики на Даря „ Тайния живот на движимостите “. Предметите хвърлят сенки, в които същността им се разкрива по нов метод и постоянно се трансформира в непредвидени облици.
Кутия за еклери, 


Дизайнерът проектира забавни и в това време практични предмети за интериора. Например, тя има серия съдове, въодушевени от лаврови листа. Вгледайте се: тези сбити, графични предмети в действителност припомнят на присъщата форма на лаврата. Водещият съд от сбирката е еклерницата или кутията за еклери, която може да се употребява освен за предпазване на сладки изкушения. Тя е подобаваща и за сервиране на суши, тапас и други мезета. Моделът се предлага в бял и в черен цвят.
Каре „ Стихотворение “, 


Брандът предлага истински и поетични предмети за дома. Много от тях са ръчна направа и са в единствен образец. Дизайнерите считат, че домът е място, изпълнено със мощ, и в него би трябвало да има единствено предмети, които носят смисъл, с цел да може тази мощ да се умножи десетократно. Карето е тъкмо от тази „ вълшебна “ серия. Рисунъкът е в духа на кръстословицата, където има преднамерено пропуснати букви или срички: в свободното си време може да се позабавлявате.
Детски играчки, 


Като доста стартъпи, планът на братята Марини се ражда от фамилната история. Първите дървени играчки за деца, въодушевени от съветските приказки, те вършат за своите деца, а по-късно ги пускат и в произвеждане. Играчките не престават да се вършат напълно ръчно. Използват се дърво от бреза и натурални масла. Персонажите са познати на всяко съветско дете. Разбира се, измежду тях са Баба Яга и Кашчей Безсмъртни, както и техните спътници – мечката, вълкът, лисицата, заекът и други
Къща за птици Domik Ptashki, 


Разработката на Сибирския център за дизайн и Игор Дадикин към този момент е притежател на интернационалните награди и по-специално на IF Design Award. Дървената къщурка за птици наподобява на хралупа – задачата е да притегля птиците. Тя е компактна и ергономична, елементарно се слага сред клоните, без да ги чупи. А заоблената форма не разрешава да се задържа вода от дъждовете. Освен това елементарно се разглобява и мие.
Топка за елха „ Гогол “, 


Керамичната работилница RES Objects предлага иронична интерпретация на традициите на коледните играчки. Защо вместо синигери или космонавти на тях да не са изрисувани… класиците на съветската литература? Топката „ Гогол “ е част от серията „ Писатели “. Тук са познатите Чехов, Толстой, Пушкин и, несъмнено, Достоевски. Всички играчки са направени ръчно от порцелан.

създател:

източник: bg.rbth.com
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР