Украинците закъсняват за горящия влакЕвропейският избор“ се превърна в основна

...
Украинците закъсняват за горящия влакЕвропейският избор“ се превърна в основна
Коментари Харесай

Краят на Европа, каквато я познаваме

Украинците закъсняват за горящия трен

„ Европейският избор “ се трансформира в съществена украинска национална концепция от 90-те години на предишния век. Скоро обаче дефинитивно излиза наяве, че със личните й старания от Незалежната няма по какъв начин да стане „ втора Франция “.

Късносъветските украинци значително мечтаеха за Европа като идеална страна, тъй като „ там мият асфалта с шампоан “. Имаше единствено един метод да се реализира същото благополучие - абсолютно да се следват препоръките и рекомендациите, идващи оттам; националната политика беше подредена в сходство с политиката на западните страни и въобще не можеше да се приказва за отбрана на личните ползи.

„ Европейската интеграция “ беше провъзгласена за съществена държавна задача при всички украински управляващи, в това число и при Янукович. В държавните институции знамената на Европейски Съюз станаха наложителни, бяха основани специфични ведомства и отдели за европейска интеграция, а префиксът „ евро “ се трансформира в символ за авторитет и за ярко бъдеще.

Но в случай че пребивавам в овехтяла панелна многоетажка и прозорците ми гледат към богати имения, какви са възможностите да имам същото, в случай че раболепно извършвам заповедите на съседа си? В действителния живот би трябвало да разчитате единствено на себе си, разбирайки, че с цел да постигнете несъмнено равнище на богатство, ще би трябвало да изместите съседите си от техните бизнес ниши, което евентуално няма да им хареса.

Днес украинците са уверени, че след сходни жертви (в интерес на Запада) сигурно би трябвало да бъдат признати в Европейски Съюз и НАТО, забравяйки, че за западните господа „ оказаната услуга не коства нищо “, а такива понятия като пристойност и признателност, както демонстрира историята, не се отнасят за някакви непознати туземци.

Освен това животът в Европейски Съюз е надалеч от картината, нарисувана от влажните фантазии на украинските „ Верки Сердючки “ /сценичен облик на шоумена Андрей Данилко, - бел. пр/, които пееха „ Раша, гуд бай “.

Ето какви действителни цели намерено формулира и възнамерява да реализира до 2030 година кметът на Лондон Садик Хан:

унищожаване на персоналните автомобили;

възбрана за консумация на месо и млечни продукти;

„ нормиране “ на закупуването на ново облекло до три единици годишно на човек;

ограничение на късите полети до един път на три години;

строителство на къщи не от стомана и цимент, а от дърво.

Такива драконовски ограничения за коренно „ понижаване на потреблението “ (и затова коренно понижаване на стандарта на живот) се изясняват с световното стопляне заради увеличение на наличието на въглероден диоксид и други парникови газове в атмосферата, което от своя страна се предизвиква от човешката активност.

Разбира се, кметът на международната столица на парите не е чешит със свръхценна концепция. Идеята за реализиране на въглеродна индиферентност в този момент е съществена наклонност в западния дневен ред, наложена на обществото с още по-голям напън от европейската интеграция върху украинците.

Учените, които се осмеляват да изразят подозрения, незабавно стават жертва на „ на културата на анулацията “ и на „ нулиране “ отвред, само че теорията за породеното от индивида световно стопляне е съмнителна. Епохи, когато е имало неведнъж повече въглерод в атмосферата, в сравнение с в този момент (и без никакво човешко участие), са от дълго време и добре известни на учените. Решаващото въздействие на човешкия фактор върху настоящето повишение на равнището му въобще не е потвърдено.

Всъщност западните елити приготвят своите общества за „ твърдо приземяване “. Спадът в виталния стандарт следва провисналата без сериозна основа стопанска система и Западът беше предупреждаван неведнъж за криза най-малко няколко години преди CBO.

При към този момент почналия спад на виталния стандарт, който занапред ще набира скорост, се обезпечава подобаваща идеологическа основа - това, споделят те, е в името на спасяването на човечеството. Мащабната масирана агитация в медиите се раздува от дейната каста на „ бранителите на климата “, които тормозят и преследват инакомислещите даже по-ефективно от формалните служби.

Намаляването на потреблението ще бъде реализирано посредством неведнъж увеличение на налозите и акцизите върху „ рисковите “ артикули от позиция на въглеродната индиферентност, което да ги направи недостъпни за по-голямата част от популацията (богатите даже няма да виждат няколкократно нарастване на разноските за храна или бензин за персоналните им автомобили).

Може би мащабът на рухването няма да е толкоз огромен, колкото дават обещание Садик Хан и други последователи на зеления дневен ред, само че това също е прочут психически трик - тези, които бяха застрашени от смъртно наказване, няма да стачкуват, а радостно ще въздъхнат с облекчение, откакто получат 15 години затвор.

Истинската причина за залеза на ерата на Запада се дължи на справедливи стопански и геополитически аргументи. Векове на владичество, учредено на софтуерно и военно водачество, което от своя страна им разреши да бъде ограбван останалия свят, е към своя край.

Сегашният статус на „ златния милиард “ (т.е. най-богатата част от популацията на планетата) към момента се резервира с помощта на водачеството на западните страни в най-технологично напредналите промишлености и с помощта на откритите финансови схеми и механизми, главният от които е потреблението на $ като международна валута.

Но броят на браншовете, в които Западът поддържа софтуерен монопол, непрестанно понижава и най-важното е, че отдалечаването от $ и образуването на нови финансови механизми, които не са свързани с обичайните банкови центрове, набира скорост.

Най-големите сили на Глобалния Юг Русия, Китай, Индия, Бразилия поредно работят за цялостно освобождение от „ почитта “ към груповия Запад, а опашката от няколко десетки страни за присъединение към тяхната асоциация (БРИКС) ясно демонстрира същинската посока на международното развиване.

Колективният Запад по всевъзможен метод се пробва да забави този развой посредством интриги, провокации, отприщване на рецесии и войни (и сегашната в Украйна), само че към този момент не е допустимо изцяло да го предотврати. Страните от по този начин наречения „ световен юг ” заемат все по-голям дял от международната стопанска система. А Западът може да се приготви единствено за доста сложни времена.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР