Украинците се борят толкова смело, защото знаят прекрасно, че искат

...
Украинците се борят толкова смело, защото знаят прекрасно, че искат
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Украинците се борят толкова смело, защото искат свободно и отворено общество

Украинците се борят толкоз самоуверено, тъй като знаят прелестно, че желаят свободно и отворено общество, принадлежащо към мощна демократична общественост, съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен. В речта си на форума GLOBSEC 2022 в Братислава Урсула фон дер Лайен съобщи, че " е освен наш стратегически интерес, само че и наш честен дълг да създадем допустимо " присъединението на украинците към Европейски Съюз, съзнавайки смелата им битка за своето бъдеще.

Фон дер Лайен изясни, че Европейски Съюз желае да съчетае вложенията за възобновяване с промени в региона на административния потенциал, върховенството на закона и битката с корупцията.

Целта им е да основат привлекателна бизнес среда, " тъй че вложителите да имат убеденост и доверие и да се върнат и да влагат в Украйна ".

Тя даде обещание, че Европейската комисия ще " застане на страната на украинците с всички достижения, които имаме, с целия опит, който имаме ", с цел да се реализиран тези промени, водещи до присъединение към Европейски Съюз.

Същевременно тя означи, че скоростта на процеса на присъединение зависи от Украйна и поддръжката на блока.

Само четири дни откакто Русия стартира война против Украйна на 24 февруари, украинският президент Володимир Зеленски публично подписа молбата на страната си за присъединение към Европейски Съюз.

В момента Европейската комисия прави оценка въпросника, който Украйна попълни и върна през април.

През идващите седмици изпълнителният орган на Европейски Съюз ще даде своето мнение дали страната може да получи статут на претендент и да стартира договаряния за участие като първа фаза на процеса.

Очаква се водачите на Европейски Съюз да оценят това мнение на идната си среща на върха на 23-24 юни./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР