Украинците от френския Чуждестранен легион ще могат да заминат за

...
Украинците от френския Чуждестранен легион ще могат да заминат за
Коментари Харесай

Украинците от Чуждестранния легион ще бранят родината си

Украинците от френския Чуждестранен легион ще могат да заминат за Украйна в цялостно бойно снаряжение. Това заяви в Телеграм Центърът за противопоставяне на дезинформацията към Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, съобщи Укринформ.

Френското военно формирование, включващо висококвалифицирани пехотинци, пуска украинците, искащи да бранят родината си, като им оставя цялостната екипировка, съобщи Българска телеграфна агенция. Украинският президент Володимир Зеленски осведоми по-рано, че в страната се основава Интернационален легион за териториална защита. Извънщатният консултант към офиса му Олексий Арестович съобщи, че в легиона, основан за битка с окупационните войски на Русия, се записват доста чужденци.

От среднощ съветските войски не престават опитите да пробият защитата на Киев; техни войскови колони нееднократно се пробваха да щурмуват покрайнини на украинската столица, само че без да реализират триумф. Ситуацията в Киев е под надзор. Това оповестиха Сухопътните войски на Украйна, съобщи организация УНИАН.

Унищожени са колони от бойна техника на окупаторите, които търпят и обилни загуби в жива мощ. Руските войски са деморализирани и изтощени. Показахме, че знаем по какъв начин да защитим своя дом от неканени посетители, съобщи командващият Сухопътните войски и защитата на Киев ген.-полк. Олександър Сирски. Окупационните войски на Руската федерация в Украйна понижиха темпото на своето нахлуване. Това показва в оперативна информация по данни към 06:00 ч. Генералният щаб на украинските въоръжени сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР