Украинците избираха нов парламент вчера. С вота президентът Володимир Зеленски

...
Украинците избираха нов парламент вчера. С вота президентът Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Президентът Зеленски укрепва властта си

Украинците избираха нов парламент през вчерашния ден. С вота президентът Володимир Зеленски се стреми да вкара политически новаци във властта и да укрепи въздействието си.

Очаква се гласуването трагично да промени структурата на законодателната власт, като анализаторите предвиждат, че сред 50 и 70 % от членовете на идващия парламент ще бъдат депутати за първи път.

Лидерът на партията " Слуга на народа " Дмитрий Разумков съобщи, че " виждайки такава липса на отговорност измежду членовете на кабинета и отсъствието на деяние в Народното събрание, стигаш до разбирането, че е нужна световна промяна на системата. Надявам се, че през днешния ден ще ни се удаде тъкмо това. "

Предвижда се " Слуга на народа ", наречена на сериал, в който Зеленски играе президент, да получи към половината от гласовете. Украинският президент би трябвало да показа властта с Народното събрание, който ще номинира министър председател и ще образува държавно управление. Говорейки в навечерието на гласуването, Зеленски даде обещание да събере " технократично държавно управление ".

" Моята цел е да трансформира Украйна в една от най-бързо разрастващите се и разрастващите се европейски стопански системи ", сподели той във видеоадрес към нацията.

Междувременно стана ясно, че двама бойци са починали в Източна Украйна ден преди страната да гласоподава на парламентарните избори.

В обособен случай 60-годишен граждански е погубен покрай Донецк, оповестиха още управляващите.

В неделя в самопровъзгласените Донецка и Луганска национална република (ДНР, ЛНР) бе издадена заповед за прекъсване на огъня.

Тя влезе в действие в среднощ на 21 юли и е сведена до всички подразделения и всеки военнослужещ, съобщи РИА Новости.

Ръководствата на двете републики показват подготвеност да извършват изискванията на следващото помирение и са подготвени, както и преди, да съблюдават режима за преустановяване на огъня.

Те се надяват украинската страна също да съблюдава добросъвестно примирието.

От 2014 година към 13 000 души са починали във войната, която избухна след преврата против тогавашния президент Виктор Янукович.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР