Украинци са били двамата задържани трафиканти на мигранти при гонката

...
Украинци са били двамата задържани трафиканти на мигранти при гонката
Коментари Харесай

Трафикантите на мигранти, задържани днес в Старозагорско, са украинци

Украинци са били двамата арестувани трафиканти на мигранти при гонката на Автомагистрала " Тракия ” край Стара Загора по-рано през днешния ден. Това стана ясно на брифинг на прокуратурата в Пловдив.

Днес към 11 ч. в региона на 205-и километър на Автомагистрала " Тракия ” е бил видян микробус с полска регистрация. Служители на Министерство на вътрешните работи са подали светлинен сигнал, по-късно различен екип на Министерство на вътрешните работи е направил опит да спре микробуса със стоп-палка, само че той не се подчинил.

Започва гонене, траяло над 70 км по автомагистралата. След това трафикантите минали през с.Плодовитово, гр. Чирпан и се насочили към с.Ракитница, където са били арестувани. Те са се движили с висока скорост - към 140 км/ч.

Двамата украинци са създали опит да избягат. Били са преследвани още 2 км от чиновниците на Министерство на вътрешните работи, след което са били арестувани. Задържани са и 23 мигранти.

При преследването е зародило и ПТП, при което няма потърпевши.

" Всеки ден пътно-транспортната конюнктура е изложена на заплаха. Има действителна заплаха за нови и нови жертви ”, сподели Румен Попов, заместник-апелативен прокурор в Пловдив. " Оказва се, че надали не би трябвало да има табели по пътищата, на които да написа: " Внимание! Свободно минават мигранти ”, добави той.

По първични данни е имало и различен рейс, който след това е бил празен.

Двамата украинци са арестувани за период от 24 часа. Те са мъже на 20-годишна възраст. Има данни, че са влезнали в България на 21 ноември т.г. и са обитавалия на територията на София за няколко дни.

Наблюдаващият прокурор е изискал да им бъде повдигнато обвиняване и да бъдат арестувани за период от 72 часа, сподели Таня Димитрова, областен прокурор на гр. Стара Загора.

Води се следствие по случая. Очаква се и преводач, който да беседва с мигрантите, които са мъже от Сирия и Ирак, съобщи Нова тв.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР