Украинци и руснаци днес излязоха заедно на протест срещу войната.

...
Украинци и руснаци днес излязоха заедно на протест срещу войната.
Коментари Харесай

Във Варна украинци и руснаци излязоха заедно на протест срещу войната

Украинци и руснаци през днешния ден излязоха дружно на митинг против войната. Близо 100 души се събраха пред постройката на Генералното консулство на Руската федерация във Варна. Те издигнаха плакати  и скандираха апели за прекъсване на военните дейности.

„ Днес моето семейство в Харков се е събудило от гърмежи “, описа София Маджарова от Харков. Тя показа, че сестра й е взела дребния си наследник и е отпътувала на село, защото там се допуска, че е по-безопасно. Маджарова посочи, че се надява пътищата в родината й да бъдат отворени, с цел да може най-малко сестра й да дойде в България. Майка й и татко й обаче не желали да отпътуват, а щели да останат в Харков, с цел да работят и бранят страната си.

Ана Петрова, която от 6 години живее в Шумен, добави, че околните й са в Донецка област, само че е съумяла да се чуе с тях и те били добре. Никой не желае да напуща родината си, подготвени са да останат и да оказват помощ против окупаторите, добави Петрова. Аналогичен бе и разказът на Галина Сергейчук, която е от Валинска област в Западна Украйна, само че от 8 години живее във Варна. Според нея хората, живеещи в родния й край, са мощно обезпокоени от ставащото, само че няма да се предадат.

Евгения Волкова, която от 15 години живее в България, описа, че всички нейни близки и познати в Централна Украйна са подготвили „ тревожни чанти “ с документи, вода и някаква храна. Хората се молят да спре войната, проклинат окупаторите и чакат инструкции дали да вървят в бомбоубежищата, само че няма да се предадат, уточни Волкова.

„ Срамувам си, че съм жител на Русия “, сподели Михаил Василев, който е от Новокузнецк и е член на публичната организация „ За свободна Русия “.

Според него Владимир Путин е изправил един против различен два приятелски народа, което е доста срамно. „ Това е неприлично, този остарял човек е доста рисков и би трябвало да бъде спрян “, уточни още Василев.

За жал нещата евентуално ще ескалират още, бе мнението на Александър Савченко. Според него главният провинен за ставащото е президентът на Русия и той би трябвало да „ махне ръцете си “ от Украйна. Позицията му бе подкрепена и от Александър Гафорзанов, родом от град Челябинск, Русия, който от 8 години живее у нас. „ Днес съм тук на митинг, дружно с „ враговете “, тъй като не подкрепям войната. Имам родственици в Русия, другари в Украйна. Двата народа са доста близки, само че в този момент от двете страни на границата има безумци, които не демонстрират никакъв разсъдък, виновността е на политиците, само че елементарните хора ще страдат “, сподели Гафорзанов.

Събралите се изпяха дружно химна на Украйна, припомниха, че войната е най-голямото зло, а актуалната е срам за Русия.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР