Украинското военно разузнаване твърди, че висш руски командир, участвал в

...
Украинското военно разузнаване твърди, че висш руски командир, участвал в
Коментари Харесай

Още един от генералите на Путин бе ликвидиран

Украинското военно разузнаване твърди, че върховен съветски пълководец, взел участие в нападението против Харков, е бил погубен. Въоръжените сили на Украйна обявиха, че генерал-майор Виталий Герасимов, деец от втората чеченска война и съветските интервенции в Сирия, е бил погубен дружно с няколко висши офицери.

В поддръжка на изказванията украинците разгласиха записи на прихванати телефонни диалози сред полеви офицер от съветската ФСБ в Харковска област и неговия шеф. В първия от тях двамата разискват какъв брой мъчно е ситуацията и дали е било допустимо да бъдат изнесени починалите. Двамата мъже приказват и за това, че не са могли да приказват посредством предпазена система, тъй като тя не е работила. Във второто позвъняване полевият офицер посочва Герасимов като жертва и след пауза началникът му стартира да ругае.

Разследващият публицист Христо Грозев от Bellingcat ревизира съветския телефонен номер в позвъняването и твърди, че той принадлежи на върховен офицер от ФСБ на име Дмитрий Шевченко в съветския град Тула. " Твърди се, че е от украинското военно разузнаване. Потвърдено [от] съветски източник ", съобщи Грозев в Twitter в пост, отдаден на случая.

Герасимов е бил първи заместник-командир на 41-ва войска на Централния боен окръг на Русия. Харков, вторият по величина град в Украйна, претърпя едни от най-тежките провали по време на война та вследствие на продължителните съветски бомбардировки.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР