Украинското военно разузнаване е обещало да плати до 2 милиона

...
Украинското военно разузнаване е обещало да плати до 2 милиона
Коментари Харесай

Украинското разузнаване обещало 2 милиона долара на руски пилот за отвличане на боен самолет

Украинското военно разузнаване е дало обещание да заплати до 2 милиона $ на съветски водач за похищение на военен аероплан, демонстрират оперативни видеозаписи, публикувани от съветската ФСБ, оповестява

Федералната работа по сигурност на Руската федерация заяви в понеделник, че е осуетила интервенцията на Главното разследващо ръководство (ГУР) на украинското министерство на защитата за похищение на съветски бойни самолети, следена от тайните служби на страните от НАТО. Също по този начин беше маркирано, че съветското контраразузнаване в хода на оперативната игра против ГУР е получило данни, с помощта на които съветските въоръжени сили са унищожили редица украински военни обекти.

Видеото демонстрира откъс от телефонен диалог сред чиновник на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна и съветски водач. „ Ние ви обяснихме, че нашата цел е самолетът. И вие го разбирате доста добре. Ние сме подготвени да платим за него. На уеб страницата на Върховната Рада е написано, че ние публично плащаме милион (долара) за такива неща. Можем да се съгласим с вас - настрана върху още един милион, подсигурявам ви ", споделя украинският шпионин.

От разменени кореспонденции в месинджър сред офицери от украинското разузнаване и съветски водачи излиза наяве, че за готовността да отвлекат самолета ГУР е трябвало да заплати 4000 $ авансово, които са щели да бъдат предадени от пощальон.

Видеото демонстрира момента на предаване на тези пари, забавения пощальон и конфискуваните долари.

На фрагментите от видеото се вижда по какъв начин водачите, които сякаш са се съгласили на отвличането, държат номерата на бомбардировач Су-24, свръхзвуков изтребител-бомбардировач Су-34 и стратегически свръхзвуков бомбардировач Ту-22М3.

„ Още един значим въпрос: вършиме ли в този момент бойни полети? Колко постоянно? За да разберем по-нататъшното обмисляне “, пита офицер от украинското разузнаване един от съветските водачи по време на преписка в месинджър.

„ В какви зони работите най-често? За безвредното обмисляне на нашето събитие ние по принцип се нуждаем от зоната, от която излизате, до точката, до която би трябвало да достигнете “, прибавя служителят на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна.

Украинските военни са щели да симулират прехващане на отвлечения съветски боен аероплан.

Руската спецслужба цитира откъс от телефонен диалог сред офицер от украинските Военновъздушни сили на име Олег и един от съветските водачи по отношение на безвредното прехвръкване на „ отвлечения “ аероплан над територията на Украйна.

" Очакваме, че ще слезете до височина 50 на предната линия или даже по-ниско, в случай че отидете до лимита, като цяло ще е супер и те ще ви водят по-нататък ", споделя украинският офицер.

Украински военни са възнамерявали да приземят отвлечения съветски боен аероплан на летище Канатово в Кировоградска област.

" Интересува ме и въпросът за подготовката на летището за кацане. На самолета Су-34 ще имате ли задоволително гориво, с цел да стигнете до Канатово? Това е Кировоград ", попита украинският офицер.

Министерството на защитата на Руската федерация заяви, че авиационна техника на украинските Военновъздушни сили е била изумена от удар с високоточни оръжия с огромен обхват на морско и въздушно базиране навръх летище Канатово.

Разузнаването на Украйна се пробва да предизвиква съветските водачи да отвличат бойни самолети, като им дава обещание да изпрати съпругите им в балтийските страни, Германия и България.

„ Ще можем да й създадем (съпругата на водача – бел. ред.) чуждестранен паспорт, т.е. задграничен, какъвто искаш – за някоя от европейските страни или позволение за престояване на тази страна. И досега, до момента в който тя не получи този паспорт, ние няма да желаеме от вас да излитате, т.е. получавате паспорт, получавате парите и едвам, когато ги видите на сметката си, може да излитате. Ние ще обезпечим всичко това “, споделя украинският офицер.

„ Ако замине за Литва, Естония, Германия, България, там ще й дадем локален паспорт “, прибавя служителят на ГУР.

По-специално, украинското военно разузнаване е създало скица за евакуиране на брачната половинка на водача в една от балтийските страни. " Ще бъде Латвия, Литва или Естония. Има специфичност - най-вероятно Литва. Нашият куратор ще я срещне в Литва ", изяснява разузнавачът.

Кадрите от оперативното видео на ФСБ демонстрират румънски и словашки паспорти, направени от ГУР за съпругите на водачите.

" Що се отнася до Германия, ние също можем да помогнем с спомагателни договорености и документи. Ние също по този начин предлагаме и Австрия, където също има много огромна диаспора от руснаци и е комфортна страна за живеене, или България, където нормално обичат руснаците ", написа в месинджър украинският шпионин.

" Разбирам вашите въпроси и вашето неспокойствие, само че ние работим с европейски сътрудници от няколко години и всички към този момент са предизвестени за тази интервенция. Подкрепа от наша страна и от Европейския съюз, последвана от сигурност за вас и вашата брачна половинка, като двама души, помогнали на нашата страна. Ще бъдете обезпечени на всички равнища “, написа офицерът.

Навигаторът на самолета на съветските Върховен касационен съд, похитен в Украйна, е било планувано да бъде токсичен с клонидин – лекарството е било доставено във Волгоград, където е било конфискувано от сътрудници на съветското контраразузнаване. Материалите на Федералната работа за сигурност на Руската федерация са показани от телевизионния канал „ Русия 24 “.

" Русия 24 " цитира откъс от телефонен диалог сред офицер от украинското разузнаване и съветски водач, за който се твърди, че се е съгласил на отвличането.

" Колко минути преди овакантяване на самолета вашият навигатор пие кафе? Просто постоянно има медикаменти, които работят след 40 минути, след 30-40 (минути), тъй че за нас е доста значимо да изчислим този диапазон. Ние ще ви предадем препарата и вие ще го оставите някъде “, дава своите указания украинският шпионин.

Наркотикът бил откаран във Волгоград и оставен в тайник в гориста околност. Телевизионният канал разгласява фрагменти на две опаковки клонидин, по 10 ампули всяка, иззети от чиновници на съветското контраразузнаване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР