Украинското външно министерство изпрати протестна нота на Русия заради изпращането

...
Украинското външно министерство изпрати протестна нота на Русия заради изпращането
Коментари Харесай

Украйна изпрати протестна нота на Русия

Украинското външно министерство изпрати протестна нота на Русия поради изпращането на филантропична помощ в Донбас, оповестиха от пресслужбата на ведомството, съобщи News.bg.

Украинското външно министерство дефинира като противозаконна филантропичната помощ, защото тя е била импортирана през граничните контролно-пропускателни пунктове " Изварино " и " Успенка ", които не се управляват от Киев, и настоя Русия " да спре да прави интернационалните противозаконни дейности срещу суверенитета на нашата страна ". През април 2014 година украинските управляващи започнаха антитерористична интервенция против самопровъзгласилите се сепаратистки Донецка национална република (ДНР) и Луганска национална република (ЛНР), които поддържат и са подкрепяни от Русия.

Това стана след свалянето от власт на някогашния президент Виктор Янукович при започване на 2014 година след Майдана в Киев. Според последните данни на Организация на обединените нации към 13 хиляди души са станали жертва на спора в Източна Украйна. На 27 юли влезе в действие следващо съглашение за спомагателни ограничения по преустановяване на огъня. През предходната седмица в Донбас бяха убити трима украински военни, шестима са били ранени. Същевременно мониторинговата задача на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) е открила съществуване неразрешено тежко въоръжение, което не е било изтеглено, както изискват договореностите от Минск.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР