Украинското ръководство заяви, че очаква тази седмица нова вълна от

...
Украинското ръководство заяви, че очаква тази седмица нова вълна от
Коментари Харесай

Киев: Очакват се нови руски атаки, в Черно море се появи ракетен кораб

Украинското управление съобщи, че чака тази седмица нова вълна от съветски офанзиви, откакто предходните, ориентирани към сериозна инфраструктура, провокираха всеобщи спирания на електро- и водоснабдяването, по-специално в Киев, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Франс прес.

" Твърде е евентуално началото на седмицата да бъде белязано от такава офанзива ", съобщи през днешния ден говорителката на Южното командване на украинската войска Наталия Гуменюк, като посочи, че в Черно море се е появил съветски ракетен транспортен съд, носещ носещ 8 ракети вид " Калибър ". Това демонстрира, че тече подготовка, уточни тя в предаване на украинската телевизия.

А украинският президент Володимир Зеленски предизвести нощес във видеообръщение, че " започващата седмица може да е също толкоз сложна като миналата ", когато съветски удари провокираха всеобщи спирания на тока, а температурите са към този момент съвсем зимни. " Въоръжените ни сили се приготвят. Готви се цялата страна. Обработваме всички сюжети, в това число с сътрудници " от Запада, добави той, като прикани украинците да се преценяват с въздушните паники.

Президентът означи " доста сложната " обстановка на фронта, по-специално в източната Донецка област, където се концентрират боевете след изтеглянето на съветските сили от южния град Херсон.

След съветските офанзиви в сряда милиони украинци останаха без ток. Според националния оператор " Укренерго " през днешния ден към момента 27 на 100 от семействата са без ток и не престават незабавни изключвания в цялата територия на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР