Украинското правителство съобщи днес, че е уволнило всички седем зам.

...
Украинското правителство съобщи днес, че е уволнило всички седем зам.
Коментари Харесай

Украйна уволнява всички 7 зам.-министри на отбраната

Украинското държавно управление заяви през днешния ден, че е уволнило всички седем зам. - министри на защитата.

Промените следват оставката на министъра на защитата Олексий Резников по-рано този месец и промяната му с Рустем Умеров, 41-годишен кримски татарин. Той е някогашен народен представител, който оглави украинския Фонд за ръководство на държавната благосъстоятелност през септември 2022 година.

Президентът Володимир Зеленски изиска от Умеров да възвърне доверието в неговото ведомство и да понижи бюрокрацията в него след серия от изказвания за корупционни кавги в министерството, съобщи Ройтерс.

Зеленски в профил Резников след обвинявания, че негови подчинени са приема ли подкупи. Обвиненията бяха отправени към представители на министерството на защитата от страна на украински медии, като множеството от тях бяха свързани със снабдяването. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР