Украинското правителство обеща да създаде подслони с отопление и вода

...
Украинското правителство обеща да създаде подслони с отопление и вода
Коментари Харесай

Украйна се готви за тежка зима

Украинското държавно управление даде обещание да сътвори подслони с отопление и вода за нуждаещите се хора.

Това става на фона на задаващата се сурова зима и продължаващите съветски удари по енергийната инфраструктура на Украйна.

Ще бъдат построени специфични „ центрове на непобедимостта “ в страната, които ще дават гратис електричество, отопление, вода, интернет, мобилни телефонни връзки и медикаменти, разгласи президентът Зеленски.

Кметът на Киев Виталий Кличко предизвести, че следва тежка зима за украинската столица поради вредите, нанесени на енергийната инфраструктура на Украйна от съветските удари. По думите му това е най-лошата зима от Втората международна война.

" Сигурен съм, че като си оказваме помощ, всички дружно ще успеем да изкараме тази зима. Енергийните компании и общинските чиновници не престават ремонтните действия по електропреносната мрежа. Ние също продължаваме да приготвяме отговори на вероятни нови терористични офанзиви от нашите съперници против енергийната мрежа. От довечера се правят единствено планови спирания в 16 области и в Киев. Но би трябвало да разберем, че при скокове на потреблението са вероятни и спешни изключвания ", сподели украинският президент.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР