Украинското министерство на външните работи излезе с реакция на появилите

...
Украинското министерство на външните работи излезе с реакция на появилите
Коментари Харесай

Украйна: Новият посланик в България има квалификация по международни отношения и свободно владее английски

Украинското министерство на външните работи излезе с реакция на появилите се в медиите упреци, че новата посланичка на Украйна в България – Олеся Илащук, няма нужния опит, съобщи Униан.

Илащук е получила диплом с отличие по специалността " Странознание " в катедрата за интернационалните връзки към факултета по история, политология и интернационалните връзки на Черновицкия народен университет „ Юрий Федкович “, показват от министерството. Тя има подготовка на експерт по интернационалните връзки, преводач и свободно владее британски език, допълват от външното ведомство на Украйна.

" Правителството на България, откакто оцени кандидатурата й, както е признато в интернационалната процедура, без отсрочване даде агреман на госпожа Илащук, без никакви забележки по отношение на работата й в България ", гласи известието.

От министерството приканват новата посланичка да бъде оценена съгласно резултатите от работата й, а не по „ тълкования и облици “.

По-рано в медиите се появиха изявления, в които се споделяше, че Олеся Илащук няма нужната подготовка и че се е позиционирала като терапевт и експерт по сексология.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР