Украинското министерство на отбраната публикува видео в социалните медии, целящо

...
Украинското министерство на отбраната публикува видео в социалните медии, целящо
Коментари Харесай

Украйна зове Франция да докаже любовта си с оръжия

Украинското министерство на защитата разгласява видео в обществените медии, целящо да даде на Франция гальовен подтик да покаже любовта си посредством доставки на оръжия след многократни рецензии, че Париж не прави задоволително, оповестява " Ройтерс ".

41-секундният клип в Туитър идва часове, откакто на съвещанието на френския кабинет по сигурността, извършено от президента Еманюел Макрон, бе решено, че Франция е взела нови ограничения за " военна поддръжка на Украйна "  след диалог с украинския президент Володимир Зеленски.

Париж изпрати на Киев най-вече гаубици " Цезар ", портативни системи за противовъздушна защита и тежка бронирана техника.

Вълната от офанзиви против украински градове обаче подвигна залога и Украйна изиска от сътрудниците си повече оръжейни доставки, в това число на системи за противовъздушна защита - нещо, което Париж не желаеше да направи до момента.

Днешният видеоклип ясно демонстрира на Франция, че Украйна желае освен това от думи и обещания.

" Романтичните жестове одобряват доста форми ", гласи посланието във видеото.

Под звуците на класическата ария " Je t`aime moi non plus " (Обичам те..., нито пък аз) на Серж Генсбур следват разнообразни изображения - влюбени, държащи се за ръце в Париж, шоколади, рози и Макрон, ухилен със Зеленски. Всички с френски гаубици в деяние на бойното поле.

" Но в случай че в действителност желаете да спечелите сърцата ни,... нищо не може да се съпостави със 155-милиметровата тежка самоходна артилерия... Много благодарим, Франция. Моля, изпратете ни още! ", приканва се в клипа.

Вчера Министерството на защитата на Франция разгласи, че ускорява поддръжката си за източния фронт на НАТО, като изпраща повече танкове в Румъния, изтребители " Рафал " в Литва и пехота в Естония. Нищо обаче не бе упоменато за Украйна.

Франция разполага със системата за защита земя-въздух SAMP/T (Mamba), само че не е ясно какъв брой броя от нея може да обезпечи. Тя разположи една такава система в Румъния през май.

Нямаме никакъв отговор от Франция на нашите претенции по този въпрос, заяви украинският дипломат във Франция Вадим Омелченко.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР