Украинско пилешко месо се продава като произведено в ЕС. Компанията

...
Украинско пилешко месо се продава като произведено в ЕС. Компанията
Коментари Харесай

Украинско пилешко месо се продава като произведено в ЕС

Украинско пилешко месо се продава като създадено в Европейски Съюз. Компанията Myronivsky Hliboproduc внася филето в Европейски Съюз, без да бъде отстранена гръдната му кост, като по този метод то се причислява към по-ниска категория месо, за което няма ограничавания при вноса. Схемата за заобикаляне на въведените от Брюксел квоти, ограничаващи вноса на филе от пилешки гърди, разкриха австрийският вестник "Курир " и "Дойче веле ".

Продуктът отива във заводи на компанията в Словакия и Холандия, където костта се отстранява, с цел да се получи скъпото пилешко филе. След това той се класифицира като създаден в страна членка на Европейски Съюз и се продава на територията на европейските страни или се изнася към трети страни, без да му се постановат мита.

Компанията Myronivsky Hliboproduc е един от най-големите производители на пилешко месо в Украйна. Европейски фермери се оплакаха, че компанията е намерила съобразителен и изцяло легален метод да заобикаля съществуващото законодателство. Недоволно от схемата остана и украйнското държавно управление, защото крайният артикул получава етикет, че е създаден в Европейски Съюз, а не в Украйна. От компанията подчертаха, че дейностите им са съобразени с европейското законодателство.

Украинските компании имат правото да изнасят съвсем всички категории пилешко месо в Европейски Съюз, без да заплащат мита, само че спазвайки квоти за количество, като за тази година ограничаването е от 18 400 тона.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР