Украинският военен пилот, обвиняван от Русия за свалянето на пътническия

...
Украинският военен пилот, обвиняван от Русия за свалянето на пътническия
Коментари Харесай

Самоуби се пилотът, обвиняван за свалянето на пътническия самолет над Донбас през 2014 г.

Украинският боен водач, упрекван от Русия за свалянето на пътническия аероплан на Малайзийските авиолинии през 2014 година, се е самоубил с изстрел от револвер.
Капитан Владислав Волошин назова изказванията на Москва неистина. Холандското следствие заключи, че самолетът „ Боинг 777 “ на "Полет МН17 " на малайзийските авиолинии с 298 души на борда е свален с съветски зенитно-ракетен комплекс „ Бук “, съобщи Би Би Си, представени от БНР.

Никой не оцеля при рухването на машината на 17 юли 2014 година в регион на бойни дейности сред силите на Киев и проруските сепаратисти.

Според известия в украинските медии Волошин се прострелял в дома си в град Николаев (Миколаив) край Черно море.

Украйна го смяташе за воин. Той имал 33 бойни задачи с щурмовака Су-25 против сепаратистите в Източна Украйна. Волошин (29 г.) в последните няколко месеца ръководел летището на Николаев.

Членове на фамилията му декларирали пред украински медии, че се чувствал депресиран. Те били в жилището му, когато то се прострелял в неделя. Веднага била извикана кола за спешна помощ, само че той умрял в болница.

Една от съветските версии твърдеше, че Волошин е свалил боинга над Донбас. Тя цитираше показания на някогашният монтьор от украинските Военновъздушни сили Евгений Агапов. Той работел на летището, откъдето водачът излетят и кацнал в деня на свалянето на малайзийския боинг. Волошин споделил на сътрудници, че стрелял по аероплан, който се озовал не на точното място и в вярното време.

Според друга съветска версия пътническият аероплан бил свален от украински ракетен комплекс „ Бук “, а не от подобен, който е бил в ръцете на проруските сепаратисти.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР