Украинският военен фоторепортер Максим Левин е намерен мъртъв след 3-седмично

...
Украинският военен фоторепортер Максим Левин е намерен мъртъв след 3-седмично
Коментари Харесай

Известен фоторепортер е загинал при обстрел край Киев

Украинският боен фоторепортер Максим Левин е открит мъртъв след 3-седмично търсене. Тялото му е намерено в региона на селото Гута-Межигорская край Киев. 

41-годишният мъж е желал да снима следствията от съветските бомбардировки в селото на 13 март, като е отпътувал дружно с военния Алексей Чернишев. Оттогава контактът с него е загубен. 

По-късно излиза наяве, че в региона на работата на Левин са почнали интензивни бойни дейности. Неговият компаньон продължава да е безследно липсващ. 

Макс Левин е роден през 1981 година в Киев, като работи за украински и международни медии от повече от 10 години. Той сътрудничи на Reuters, BBC, TRT World, Associated Press и други организации като фотограф в Украйна. Снимките му са оповестени в издания по целия свят, в това число в България.

Левин е татко на четири деца. Той е създател на няколко документални  и мултимедийни планове, доста от които са отдадени на войната в Украйна от 2014 година насам. Един от тях споделя историята на обсадата на Иловайск, при който умират стотици украински бойци. 

Друг от плановете му се назовава " Клуб на татковците ", който въодушевява бащите да бъдат герои за своите деца. 

Колегите му от украински медии акцентират смелостта и гения му, като цитират неговите думи: " Всеки украински фоторепортер мечтае да направи фотография, която ще спре войната ". 

Освен с журналистическа работа той се е занимавал и със основаването на фотографско и видеосъдържание за филантропични организации като СЗО, УНИЦЕФ, и др. 

Това е следващият съдбовен случай на публицист по време на бойните дейности в Украйна. По данни на локалните медии, минимум петима кореспонденти и оператори са починали при обстрел, деветима са ранени, двама са безследно изчезнали, а минимум двама души са държани в плен от съветските войски. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР