Украинският вицепремиер Олга Стефанишина заяви вчера, че е на 100%

...
Украинският вицепремиер Олга Стефанишина заяви вчера, че е на 100%
Коментари Харесай

Киев изразява убеденост, че ще 27-те от ЕС ще му дадат статут на кандидат-член

Украинският вицепремиер Олга Стефанишина съобщи през вчерашния ден, че е " на 100% " уверена, че на срещата си на върха тази седмица 27-те страни от Европейски Съюз ще признаят на Украйна статут на претендент за участие, съобщи АП.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6094
В изявление за организацията Стефанишина, която дава отговор за европейската и евроатлантическата интеграция, споделя, че решението може да пристигна още в четвъртък при започване на форума. По думите ѝ Нидерландия, Швеция и Дания са били несъгласни да се стартират предприсъединителни договаряния с Украйна, до момента в който тя води война с Русия, само че в този момент поддържат концепцията. На въпрос до каква степен е сигурна, че страната ще стане кандидат-член тя дава отговор: " Ден преди започването на срещата на върха мога да кажа: 100 % ".

В изявлението Стефанишина показва мнение, че Украйна може да стане член на Европейски Съюз в период от две до 10 години, а не след десетилетия, както предсказват някои европейски представители. Според нея Украйна " към този момент е доста интегрирана в Европейски Съюз ".

Украинският президент Володимир Зеленски също е изразявал сходен оптимизъм. По думите му даването на кандидатски статут е " предопределен миг " за страната му, напомни АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР