Украинският външен министър Вадим Пристайко поиска от британските власти да

...
Украинският външен министър Вадим Пристайко поиска от британските власти да
Коментари Харесай

Украйна иска Лондон да махне тризъбец от наръчник за символи на екстремизъм


Украинският външен министър Вадим Пристайко изиска от английските управляващи да преиздадат справочник , публикуван от английската полиция за екстремистки знаци , премахвайки от него тризъбец, който е изобразен на украинския държавен герб , оповестява ТАСС.

На своята страница в " Туитър ", Пристайко разяснява изказване на държавното управление на Обединеното кралство , в което се подсигурява почитание към украинския герб и показва страдание за неволната засегнатост за държавните знаци на Украйна .

След като разгласява текста на това изказване, ръководителят на украинското външно министерство написа: " Изказани са съжаления. Сега е време да се преиздаде наръчника, като се отстрани украинския тризъбец , който не принадлежи там. "

От своя страна украинското посолство в Обединеното кралство на страницата си в " Туитър " също съобщи, че счита извиненията на Англия за незадоволителни . " И въпреки всичко, няма явен отговор на елементарен въпрос: дали тризъбецът, конституционният народен знак и герб на Украйна ще бъдат отстранени от учебника за екстремизъм. Искаме спомагателни уточнения от английската страна ".

Миналата неделя украинското посолство в Лондон изиска английската полиция да отстрани тризъбеца от листата на екстремистките знаци и да се извини . Тогава Министерството на външните работи също насочи надлежно искане. Британското посолство в Киев разгласява в понеделник на страницата си във Facebook изказване на английското държавно управление, което показва страдание за обстановката .

Британският справочник за екстремизъм е оповестен през 2019 година В секцията " татуировки " е показана рисунка върху тялото с изображението на тризъбец .

Рисунката е съпроводена от надпис: " украински тризъбец (националистически ). " Тризъбецът е изобразен на герба на Украйна, утвърден през 1992 година, откакто получава самостоятелност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР