Украинският външен министър Дмитро Кулеба обвини днес НАТО, че не

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба обвини днес НАТО, че не
Коментари Харесай

Украинският външен министър: НАТО не прави абсолютно нищо срещу руската агресия

Украинският външен министър Дмитро Кулеба упрекна през днешния ден НАТО, че " не прави безусловно нищо " против нахлуването на Русия в страната му, само че в същото време приветства " революционните решения " на Европейския съюз, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5543
" Виждаме в лицето на НАТО един алианс, една дистанцирана институция, която не прави безусловно нищо ", сподели Кулеба по време на Световния стопански конгрес, който се организира в Давос, Швейцария.

Министърът акцентира, че при започване на войната, стартирана от Русия на 24 февруари,  украинците са възприемали НАТО като " същинска мощ ", а Европейски Съюз като институция, която може единствено да " показва безпокойствие ". " Войната обаче направи по този начин, че маските да паднат ", сподели Кулеба.

" Видяхме по какъв начин Европейски Съюз взема революционни решения, които самите ние не чакахме да бъдат взети ", добави министърът.

Евроатлантическите желания на Украйна са записани в нейната конституция, само че управляващите към този момент издигат за приоритет приемането на страната в Европейски Съюз, уточни Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Трябва да се признае ", че Украйна не може да се причисли към НАТО, сподели на 15 март украинският президент Володимир Зеленски и добави: " Доволен съм, че нашият народ стартира да схваща това и да разчита единствено на личните си сили "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР