Украинският външен министър Дмитро Кулеба обсъди днес с френския си

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба обсъди днес с френския си
Коментари Харесай

Външните министри на Украйна и Франция обсъдиха европейската перспектива на Киев

Украинският външен министър Дмитро Кулеба разиска през днешния ден с френския си сътрудник Жан-Ив льо Дриан европейските вероятности на Украйна, съобщи организация Укринформ, като се базира на изказване на самия Кулеба след присъединяване му в срещата в Германия на външните министри на страните от Г-7.

Двамата са говорили за мнението на президента на Франция Еманюел Макрон, изразено на Конференцята за бъдещето на Европа на 9 май в Страсбург, че са нужни няколко, дори 10 години, до момента в който Украйна стане член на Европейски Съюз. По думите на Кулеба събеседникът му Льо Дриан го уверил, че концепцията на Макрон не цели " заобикалянето на Украйна или намирането на различно решение за нейните европейски упоритости ". " Тази гаранция е значима и в този момент имаме ясна картина " сподели Кулеба.

Той добави, че Киев не вижда несъгласия сред това Украйна да получи на срещата на върха на Европейски Съюз през юни статут на кандидат-член и началото на процеса на промени в съюза. Според Кулеба през идващите месец и половина предстоят " забавни договаряния с някои европейски столици " по отношение на даването на Украйна на кандидатски статут.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР