Украинският външен министър Дмитро Кулеба каза, че е необходимо да

...
Украинският външен министър Дмитро Кулеба каза, че е необходимо да
Коментари Харесай

Украйна настоява да влезе в НАТО, не може да чака победата във войната

Украинският външен министър Дмитро Кулеба сподели, че е належащо да се разиска кандидатурата на Украйна за участие в НАТО, преди тя да завоюва войната, цитира думите му Руската секция на Би Би Си, написа

По-рано в сряда генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че причина за разглеждане на кандидатурата на Украйна за участие в Алианса е нейната победа във войната с Русия и че всички старания би трябвало да бъдат ориентирани най-вече към това.

" Ще спечелим тази война благодарение на съдружниците. Ще станем член на НАТО, само че това не значи, че нищо не би трябвало да се случва от в този момент досега, когато станем част от НАТО ", сподели Кулеба на конференция в Букурещ.

" Затова приказвам за нуждата да стартираме да обсъждаме по какъв начин ще се третира нашето заявление. Има избран развой. И не би трябвало да седим и да не вършим нищо, до момента в който не спечелим ", добави украинският министър.

Няма да има дълготраен мир в Европа, в случай че Русия завоюва войната, съобщи преди няколко дни генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Той акцентира, че ползата на Алианса във връзка с сигурността е да продължи да поддържа Украйна в битката ѝ против съветската инвазия.

" Подкрепата за Украйна е най-хубавият метод да се усилят възможностите за спокойно решение ", безапелационен бе Столтенберг.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР