Украинският външен министър Дмитрий Кулеба обяви готовността да воюват с

...
Украинският външен министър Дмитрий Кулеба обяви готовността да воюват с
Коментари Харесай

Украинският външен министър Кулеба заяви за готовността на въоръжените сили на Украйна „да воюват с лопати“

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба разгласи готовността „ да водят война с лопати ", в случай че доставките на западни оръжия за Киев спрат. Думите му се цитират от ТАСС.

„ Ако нямаме оръжие, добре, тогава ще се бием с лопати, само че ще се пазиме “, сподели той. По думите на Кулеба, оръжията ще бъдат изпратени и ще дойдат по-късно, Киев въпреки всичко ще каже „ благодаря “, „ само че до тогава доста ще бъде изгубено, доста хора ще загинат “.

На 7 юни съветският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи, че общият брой на украинските военни въоръжени сили (ВСУ), които са се предали, е съвсем 6,5 хиляди души.

„ За пет дни се предадоха 126 военнослужещи от въоръжените сили на Украйна, общият им брой е 6489 души “, сподели той (цитиран от РИА Новости).

Ръководителят на Донецката национална република Денис Пушилин съобщи, че ориста на украинските бойци, които бяха блокирани в завода " Азовстал " в Мариупол и се предадоха, ще бъде решена от съда. „ Както и да играят, у някои, знам, има разнообразни отзиви, страсти, в случай че врагът постави оръжие, тогава неговата бъдеща орис ще се взема решение от съда, в случай че той е нацистки нарушител, тогава това ще е арбитражен съд, " той сподели.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР