Украинският тир, участвал в катастрофата край Лесово, не е трябвало

...
Украинският тир, участвал в катастрофата край Лесово, не е трябвало
Коментари Харесай

Собственикът на буса, който се удари в спрял ТИР край Лесово, разказа своята версия

Украинският тир, взел участие в злополуката край Лесово, не е трябвало да бъде на пътното платно. Камионът е бил там два-три часа без никой да предприеме нещо. Това съобщи за Българска национална телевизия Станчо Димов - притежател на компанията за пътнически транспорти, осъществила злощастната екскурзия до Турция, при която починаха трима души, а 16 бяха ранени. По-рано през днешния ден Ямболският областен съд остави за непрекъснато в ареста 51-годишният водач на украинския ТИР.

 Шофьорът на ТИР-а от злополуката край Лесово остава за непрекъснато в ареста Виж още

Димов съобщи, че е трябвало да се уведоми полицията по-рано за спрелия камион.

" Има сведения, че този ТИР е стоял там 2-3 часа. Можеше нещо да се направи. Някой да се обади на тел. 112, с цел да се избегне тази злополука ", добави той.

Собственикът на буса описа, че преди злополуката лек автомобил е блъснал леко калника си в него. Хората са чукали по вратата на тира и се опитвали да разсънят водача, само че са останали с усещане, че в кабината няма никой.

Според притежателя на фирмата-превозвач починалият лидер на микробуса не е имал опция да реагира. Нямал е късмет да оцелее при дъжда, мъглата и спрелия камион, и при, по думите му, " безхаберието " на тези, които поддържат пътищата.

Според Димов водачът на микробуса е бил добър лидер и в никакъв случай не е имал даже дребни произшествия.

" Моля за подпомагане от управляващите, тъй като ми се обаждат хора, които са пътували в буса, изгубили са си документи, кредитни и дебитни карти. Звънели в полицията, те ги препращат към мен ", сподели още той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР