Украинският смисъл на международните отношения е в това, че украинците

...
Украинският смисъл на международните отношения е в това, че украинците
Коментари Харесай

Зеленски осъди мълчанието на част от света за Каховка

Украинският смисъл на интернационалните връзки е в това, че украинците постоянно би трябвало да се грижат един за различен, когато е нужна поддръжка.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи това в всекидневно видеообръщение, представено от " Укринформ ".
 Канадският министър председател посети Киев, пред него Зеленски приказва за контранастъплението Обновена
Канадският министър председател посети Киев, пред него Зеленски приказва за контранастъплението

Трюдо даде обещание нова канадска военна помощ

Както всекидневно, той направи обзор на миналия ден и най-важните си срещи. 

Сред тях е тази с министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо.

Припомняме, че Трюдо разгласи отпущането на военна помощ на Украйна за 375 милиона $. Той също по този начин сподели, че Канада има намерение да конфискува съветски транспортен аероплан, който кацна в Торонто предходната пролет. Ще бъде предаден на Украйна.

Канада, членка на НАТО, в която живее една от най-големите украински диаспори в света, дава военна и финансова помощ на Украйна по време на пълномащабното навлизане, стартирано от Русия през февруари 2022 година

Канада е измежду най-верните поддръжници на Киев и досега му е предоставила поддръжка на стойност милиарди долари, в това число над 1 милиард канадски $ военна помощ.

Пътуването на Трюдо до Киев последва нощ на съветски въздушни офанзиви с ракети и дронове против цели отвън столицата, в това число Одеса, Полтавска област и Харков.
 Димът от пожарите в Канада доближи Ню Йорк
Димът от пожарите в Канада доближи Ню Йорк

Пожарите в Източна Канада тази година са невиждани

Подробно бяха разисквани последствията от съветската терористична офанзива против Каховската Водноелектрическа централа. Канада е измежду тези, които могат да ни оказват помощ да се възстановим от това злополучие. Разбираме се в стъпките, които са нужни. Те са нужни доста бързо, отбелязва Зеленски.

Разбира се, няма да останем настрани от бедствието, пред което е изправена Канада в този момент. Масови горски пожари, колосални екологични загуби и закани за хората. Украйна е подготвена да помогне в гасенето на пожари, в случай че Канада се нуждае от такава интернационална помощ, увери той.
 Германски специалист чака да усетим последствията от взривяването на язовира Каховка
Германски специалист чака да усетим последствията от взривяването на язовира Каховка

Последствията ще останат с десетилетия

Зеленски разяснява с яд реакции към случилото се в Каховка. 

Сега, за жалост, виждаме, че на някои равнища в света  и човешката покруса , породени от съветската терористична офанзива против Водноелектрическа централа Каховка.

Когато интернационалните организации, които би трябвало да пазят живота в международен мащаб, нямат време да провеждат и изпратят избавителна задача на окупираната територия даже след седмица, когато някои международни играчи не смеят да излязат даже с ясни и мощни изказвания, които биха осъждат това ново съветско военно закононарушение, терористите просто се подхранват от тази уязвимост на света, това равнодушие - то ги предизвиква. И ние би трябвало да преодолеем това. И ние ще преодолеем.

Ние настояваме и насърчаваме интернационалните организации и интернационалната поддръжка да дойдат в частта от Херсонска област, където в този момент са окупаторите , настоя той.

Към момента над 3000 души към този момент са евакуирани в Херсонска и Николаевска области. Но още веднъж, това е единствено свободна територия под наш надзор.

В окупираната територия е допустимо да се помогне на хората единствено в някои региони - съветските терористи вършат всичко , с цел да бъдат жертвите на бедствието допустимо най-вече. Руските обстрели не престават - даже на пунктовете за евакуация. Русия не оказва действителна помощ на хората в наводнените региони - не за агитация, а за положителното на хората..

За всичко това съветската страна и съветското управление би трябвало да носят обособена, обективна и строга отговорност , настоя той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР