Украинският Шахтьор Донецк победи швейцарския Базел с 4:1 в четвъртфинална

...
Украинският Шахтьор Донецк победи швейцарския Базел с 4:1 в четвъртфинална
Коментари Харесай

Севиля и Шахтьор Донецк се класираха за полуфиналите в Лига Европа

Украинският Шахтьор Донецк победи швейцарския Базел с 4:1 в четвъртфинална среща от шампионата Лига Европа, изиграна в Гелзенкирхен.

Мачът стартира прекомерно динамично, диктуван от украинците, които съумяха да поведат още във втората минута след удар с глава на някогашния нападател на ЦСКА Жуниор Мораеш. След траялия напън пред вратата на Базел, в 22-та минута Тайсон повиши на 2:0.

След успокояващата преднина на Шахтьор второто полувреме играта бе по-равностойна като в 63-та минута ВАР преглежда състояние за дузпа пред вратата на украинците, само че в последна сметка такава не беше отсъдена.

Развръзката пристигна в самия завършек на мача, когато след оживена игра на Базел се стигна до дузпа в тяхното наказателно поле, осъществена от Алан Патрик за 3:0, а в 88-та минута Додо повиши резултата до 4:0. В добавеното време швейцарците справедливо стигнаха до почетен гол на Ван Волфсфинкел.

Победителят от срещата ще срещне италианския Интер на полуфинала идващия понеделник.

В другия четвъртфинален мач от Лига Европа, изигран довечера в Дуисбург, рекордьорът по трофеи в шампионата Севиля изненада Уулвърхемптън в самия завършек на срещата.

От самото начало англичаните пробваха да наложат напън върху противника и го принудиха да сгреши. Усилията им доведоха до дузпа още в 11-та минута, само че Раул Хименес не се възползва от опцията и резултатът остана еднакъв. Веднага по-късно севилци се активизираха и сътвориха първата си голова опция, само че също безуспешна.

Второто полувреме и двата тима сподели по-предпазлива игра, като испанците несъмнено демонстрираха повече убеденост и динамичност, само че стигнаха до гол едвам в 88-та минута, когато Окампос означи с глава след точно центриране на Банега.

Така Севиля ще се изправи против Манчестър Юнайтед на полуфинала.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР